La localitat de Tossa de Mar ha acollit la cinquena i penúltima prova del campionat d'Espanya, en la qual el pilot surienc Josep Garcia (KTM) es va adjudicar un doblet a la categoria enduro 1, mentre que a la classificació general va ser segon dissabte i primer diumenge.

Després d'un inici en certa manera complicat, Garcia va haver de fer front a un primer dia de competició amb diversos contratemps. Primer, una caiguda en el cross-test i posteriorment una errada a l'extrema, per la qual la moto es va quedar encallada amb un arbre. Malgrat haver cedit uns quants segons a l'urgellenc Jaume Betriu (KTM), el pilot de Súria va recuperar sensacions tot i haver-se de conformar amb la segona plaça escratx, a només 2,480 segons de Betriu.

En la segona jornada, tot i sortir amb mal al genoll per una caiguda del dia abans, Garcia es va mostrar intractable i va dominar de cap a peus aquest segon dia de competició, sense errades, i es va imposar còmodament en enduro 1 i en l'escratx amb més de 23 segons d'avantatge respecte de Betriu.

Malgrat no puntuar a la prova de Torre del Bierzo (Lleó), Garcia (200) és líder amb un punt d'avantatge respecte de Víctor Guerrero (199). A l'escratx, Garcia és al capdavant empatat de punts amb Betriu (197).

Josep Garcia va comentar després de les dues jornades que «el segon dia estava molt motivat després que en el primer les coses no haguessin sortit com nosaltres volíem. Tenia ganes de tornar a ser jo a dalt de la moto i així vaig poder aconseguir el primer lloc».

La darrera prova de l'estatal tindrà lloc a Campillos (Màlaga) entre el 20 i el 21 d'octubre.