El patinador cardoní Pere Marsinyach ha assolit aquest dimecres una esperançadora i molt positiva segona posició després del primer exercici, el curt, en el Campionat del Món que es disputa a la regió de la Vendée, prop de Nantes, a França. Marsinyach, que era l'últim a actuar, ha aconseguit una puntuació de 132,600 punts i referma les seves esperances de pujar al podi en la competició sènior individual. L'any passat, va quedar a punt d'obtenir medalla, ja que va situar-se en la quarta posició final en el torneig que es va disputar a la Xina.

Marsinyach, actual campió europeu, ha sortit a totes després de saber com s'havien mogut tots els seus rivals. Ha rebut la segona millor nota dels jurats espanyol, belga, alemany i xilè, la tercera de l'oficial de Xina Taipei i de la brasilera i el cinquè atorgat per la paraguaiana. Això li ha valgut una nota final de 132,600 punts, amb un marge força ampli respecte del tercer i dels quarts classificats, tot i que també lluny del primer classificat i gran favorit de la competició, l'italià Luca Luccaroni, que ha obtingut 136,200 punts. El tercer va ser el també italià Alessandro Amadesi, amb 131,300 i el quart, el segon dels representants de la federació espanyola, Sergio Canales, amb 129,500 punts. A la final dels deu millors, de divendres a la tarda, també hi haurà un altre català, Llorenç Álvarez, que ahir va finalitzar vuitè. Les notes d'ahir comptaran el 25% de la general un cop s'hi ajunti la nota del programa llarg.

Torn per a Noemi Isla

Aquest dijous comencen les finals sènior individuals i ho fan amb la competició femenina. La patinadora afincada al Bages Noemi Isla sortirà amb la sisena millor nota després del programa curt que va tenir lloc dimarts. Isla té lluny la possibilitat d'assolir una medalla, però haver entrat entre les deu finalistes ja és un èxit i ara provarà de quedar tan amunt com li sigui possible.