El teatre Conservatori acull avui (2/4 de 8 del vespre) la conferència «Esport és cultura, Manresa cor de l'esport», a càrrec de l'exwaterpolista manresà Manel Estiarte, ara assessor al Manchester City amb Pep Guardiola, i la periodista de Catalunya Ràdio Mònica Terribas.

Aquesta serà la segona xerrada del cicle de ponències «Manresa des d'una altra mirada», després que el doctor Miquel Vilardell i el gastrònom Toni Massanés l'inauguressin, parlant de salut, el mes de setembre passat.

El projecte cultural de «Manresa des d'una altra mirada» té l'objectiu que professionals acadèmics, comunicadors i pensadors de reconegut prestigi en l'àmbit català i internacional aportin la seva mirada sobre diferents aspectes de la societat actual. Més endavant hi passaran Òscar Camps i Xavier Rosiñol, que parlaran de solidaritat (29 de novembre, també al Conservatori); Joaquim Marial Maria Puyal (universitat, 13 de desembre, al teatre Kursaal); i Natxo Tarrés i Quim Masferrer, que parlaran de festa en una data per concretar.

La idea de «Manresa des d'una altra mirada» és una proposta cultural que neix a Manresa, en el marc de la capitalitat cultural, amb l'objectiu de dotar la ciutat d'un espai de reflexió i debat que sigui perdurable. El cicle està impulsat per la regidoria de Projecció de Ciutat i Cultura de l'Ajuntament de Manresa, amb el suport i la participació de diversos ambaixadors (Althaia, FUB i Ampans) i de diversos patrocinadors.

Les entrades són gratuïtes per a tothom, i cal demanar les invitacions a les taquilles del Kursaal o a través de la web www.manresadesdunaaltramirada.cat.