Totes tenen ganes de començar la lliga. Es nota en els seus rostres. Després de quaranta sessions d'entrenament -recordava la xifra exacta el tècnic, Bernat Canut, just abans d'iniciar la jornada-, el Cadí ja frueix amb l'inici de la Liga Día. La 16a participació del conjunt de la Seu en la màxima competició estatal del bàsquet femení.

No serà una temporada qualsevol. El president, Pere Porta, l'entrenador i la capitana de l'equip, Georgina Bahí, preveuen molta igualtat. Amb Salamanca, Girona i València al marge, és clar. I més enllà del presumpte equilibri, hi ha dos elements que fan que enguany el club de la Seu hagi de passar una mena de revàlida: la Copa de la Reina i el play-off s'obren a vuit equips, i no a sis com els darrers anys, i l'interès mostrat per diversos clubs ACB pel bàsquet femení complica la vida a entitats modestes i independents com el Sedis Bàsquet.

«Cada cop costa més», reconeixia ahir Porta durant la jornada d'atenció als mitjans abans del debut, dissabte, en la lliga. «Des de fa dos o tres anys, la federació està fent un esforç per apujar el nivell des de tots els punts de vista», remarcava el president del club urgellenc, i «la millora de la competició» amb l'arribada de clubs com el València o la pretensió del Barça, l'Unicaja i fins i tot l'UCAM Múrcia per tenir un equip a lliga femenina fan que «mantenir el projecte» en una ciutat com la Seu sigui tot un repte. Per això, aquest any tocarà pedalar més que mai. Ho sap prou el preparador, Bernat Canut, que no defuig pas pujar a la bicicleta quan cal.

Gran competitivitat

Per al tècnic del Cadí, la temporada que inicia l'equip contra l'Ensino serà marcada per «molta competitivitat». Les primeres jornades, molt seguides, amb partits intersetmanals, marcaran probablement l'evolució de tot el curs. «No hi haurà cap equip despenjat a baix com va passar la temporada passada amb l'Estudiantes». Per tant, advoca perquè el seu conjunt sigui de seguida «més compacte» del que ho ha estat durant la pretemporada. Sobretot «en els últims minuts de cada quart». Cal guanyar en «maduresa», malgrat que tothom és conscient que es tracta, el Cadí, d'un equip jove. Com en són clars exemples dues de les novetats de la plantilla, Irati Etxarri i Anna Palma. I com tenen clarament assumit l'esmentada Georgina Bahí o una de les que repeteixen, l'americana Mehryn Kraker.

L'ala de Wisconsin es mostrava ahir «contenta de tornar a la Seu» i de les relacions que hi ha fet. «Som un equip jove però això també vol dir energia», explicava Kraker tot assegurant tenir «bones sensacions». També són optimistes Palma i Etxarri. La primera torna a casa «amb molta il·lusió», després del seu pas pel Segle XXI, i amb la voluntat «d'ajudar amb el que pugui l'equip». La pamplonesa, arribada a la Seu des de l'Araski, assegura sentir-se «molt integrada» a l'equip, després d'un mes de feina que «ha passat molt ràpid». Li agrada l'esperit de bloc del Cadí, el qual també remarca la capitana. Bahí celebra que hi hagi sis jugadores que es mantinguin del curs passat. «Estem molt contentes amb les noves incorporacions. Hem creat un grup molt treballador i bonic». Ara que s'alça el teló, manarà el caprici de la piloteta.