12 de octubre de 2018
12.10.2018

EXPOSICIÓ 40 ANYS REGIÓ7 | SANT JOAN DE VILATORRADA


Patinatge artístic

El cardoní Pere Marsinyach s'emporta la plata del mundial

El patinador bagenc manté la posició després del programa curt i assoleix la seva millor fita esportiva

12.10.2018 | 21:48
Pere Marsinyach, durant la seva actuació d´aquest divendres a la Vendée

El patinador cardoní Pere Marsinyach ha fet bons els pronòstics, que el situaven al podi del Campionat del Món que s'està disputant a la Vendée, prop de Nantes, i ha aconseguit la medalla de plata en el certamen. No ha pogut fer res per arribar a l'or, que ha recaigut en l'italià Luca Lucaroni, un patinador que de moment es troba un xic allunyat de l'abast del cardoní. Marsinyach, però, es troba e una gran progressió. Després de ser quart classificat en la cita de l'any passat, a la Xina, i d'haver obtingut el títol europeu ara fa un mes a les Açores, aquest divendres ha pujat al podi mundial que ha celebrat amb els seus dos entrenadors.

Resultat gairebé unànime
En la darrera sessió, tot i haver quedat segon en la primera jornada, en el programa curt de dimecres, no era el penúltim d'aparèixer, sinó que ho feia el quart començant pel final. En la seva primera actuació, la del primer dia, la nota de la qual compta el 25% de l'absoluta, ja va deixar clar que es volia colar entre els italians, grans dominadors d'aquesta especialitat, i aspirar al metall.
Aquest divendres, la seva actuació en el programa llarg, el més important, ha estat fins i tot millor, ja que ha estat el segon més ben puntuat de tots per a tots els jutges excepte per a dos, el paraguaià i l'alemany, que l'han deixat tercer. Amb Lucaroni fora de concurs, ha rebut amb alegria la nota abraçat als seus dos entrenadors, Joan Jané i Carme Sanjosé, artífexs de la progressió del bagenc juntament amb el seu coreògraf, Manel Villarroya.
Després de la plata, el propi Jané explicava, emocionat, a Regió7 que «el Pere havia estat dos cops campió del món de la combinada júnior, però ara queda subcampió del món sènior i no té res a veure. La categoria júnior només cobreix dos anys i aquí hi ha els millors del món, sense excepció».

Primer de l'estat
L'èxit de Marsinyach és igualment molt important perquè «cap patinador espanyol no havia aconseguit quedar subcampió del món en l'especialitat de lliure, que és la més valorada».
En total, Marsinyach ha obtingut 525,300 punts, molt lluny de Luca Lucaroni, que n'ha sumat 549 de justos, i amb poc menys de quatre de diferència sobre un altre italià, Alessandro Amadesi, que ha estat tercer amb 521,600. El segon dels transalpins ha evitat que hi hagué sun altre representant de la federació espanyola al podi, ja que el madrileny Sergio Canales, del Reus Deportiu, ha estat quart, amb 511,700 punts. La bona actuació de l'equip de la federació espanyola l'ha completada un altre català, Llorenç Álvarez, del Ripollet, que ha estat sisè amb 485,200 punts.
Aquest divendres mateix s'ha entregat la medalla de plata a Marsinyach, que tindrà a casa seva, a Cardona, una rebuda a l'alçada de la seva fita, com la que ha rebut les darreres vegades que ha assolit grans objectius internacionals.

Isla, setena en noies
Pel que fa a la categoria femenina, una altra representant de casa nostra, Noemi Isla, afincada al Bages, ha assolit la setena posició en la prova femenina, que s'ha disputat just abans de la masculina de Marsinyach. Isla, que havia quedat sisena en el programa curt que, en el seu cas, s'havia disputat dimarts, ha perdut una posició en l'actuació llarga que, igual que en els nois, comptava el 75% del valor final de la nota. De tota manera, el fet d'haver quedat entre les deu primeres ja és un gran resultat. Una altra catalana, Carla Escrich, ha vorejat el podi en ser quarta darrere de tres italianes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

LaLiga

Els 'guerrers' de la inclusió

LaLiga Genuine Santander 18/19 conclou a València amb gran èxit de participació entre els 30 equips, les seves famílies i aficionats