Cara i creu en la jornada d'ahir per a dos dels quatre equips espanyols de l'Eurolliga. El Kirolbet Baskonia, de Pedro Martínez, va debutar per la porta gran amb un gran triomf a la pista del Zalgiris lituà (79-87), mentre que el debutant a la competició, l'Herbalife Gran Canària, de Salva Maldonado, va pagar la seva la inexperiència a la pista del totpoderós Fenerbahçe turc (97-72).

El conjunt de Vitòria va començar aquest divendres amb bon peu a la màxima competició continental, amb una segona meitat molt seriosa defenisvament. Tot i que els locals van marcar un llistó molt alt d'intensitat, l'equip basc va igualar la proposta i va acabar superant el conjunt de Sarunas Jasikevicius amb una sòlida defensa, que va estar acompanyada per tres triples anotats de manera consecutiva per l'uruguaià Jayson Granger, a l'inici de l'últim període, que van acabar per trencar un duel igualat fins aleshores.

El base uruguaià, amb 21 punts de valoració i cinc triples, va ser un dels més destacats d'un duel en què cinc baskonistes van superar la desena de punts. Pel que fa als lituans, el director de joc Nate Wolters va estar massa sol i va arribar als 27 punts de valoració.

D'altra banda, l'Herbalife Gran Canària es va topar amb la contundència del subcampió de la temporada passada. El conjunt dirigit per Zeljko Obradovic va dominar el partit de principi a fi amb un pletòric Jan Vesely, autor de 19 punts i 11 rebots, ben acompanyat de Nikola Kalinic, autor de 16 punts i 24 crèdits de valoració. Per part dels canaris, Evans i Pasecniks van ser els millors, amb 13 i 12 punts, respectivament.