El patinador cardoní Pere Marsinyach va fer bons els pronòstics, que el situaven al podi del campionat del món que s'està disputant a la Vendée, a prop de Nantes, i va aconseguir la medalla de plata en l'esdeveniment. No va poder fer res per arribar a l'or, que va recaure en l'italià Luca Lucaroni, un patinador que de moment es troba un xic allunyat de l'abast del cardoní. Marsinyach, però, es troba en una gran progressió. Després de ser el quart classificat en la cita de l'any passat, a la Xina, i d'haver obtingut el títol europeu ara fa un mes a les Açores, ahir va pujar al podi mundial, fet que va celebrar amb els seus dos entrenadors.

Resultat gairebé unànime

En la sessió d'ahir, tot i haver quedat segon en la primera jornada, en el programa curt de dimecres, no va ser el penúltim d'aparèixer, sinó el quart començant pel final. En la seva primera actuació, la del primer dia, la nota de la qual val el 25% de l'absoluta, ja va deixar clar que es volia colar entre els italians, grans dominadors d'aquesta especialitat, i aspirar al metall.

Ahir, la seva actuació en el programa llarg, el més important, va ser fins i tot millor, ja que va ser el segon millor per a tots els jutges, excepte per a dos -el paraguaià i l'alemany-, que el van deixar tercer. Amb Lucaroni fora de concurs, va rebre amb alegria la nota abraçat als seus dos entrenadors, Joan Jané i Carme Sanjosé, artífexs de la progressió del bagenc, juntament amb el seu coreògraf, Manel Villarroya.

Ahir, el mateix Jané explicava, emocionat, a Regió7 que «el Pere havia estat dos cops campió del món de la combinada júnior, però ara queda subcampió del món sènior i no té res a veure. La categoria júnior només cobreix dos anys i aquí hi ha els millors del món, sense excepció».

Primer de l'estat

L'èxit de l'esportista de la Coromina és igualment molt important perquè «cap patinador espanyol no havia aconseguit quedar subcampió del món en l'especialitat de lliure, que és la més valorada».

En total, Marsinyach va obtenir 525,300 punts, molt lluny de Luca Lucaroni, que en va sumar 549 de justos, i amb poc menys de quatre de diferència sobre un altre italià, Alessandro Amadesi, que va ser tercer amb 521,600. El segon dels transalpins va evitar que hi hagués un altre representant de la federació espanyola al podi, ja que el madrileny Sergio Canales, del Reus Deportiu, va ser quart, amb 511,700 punts. La bona actuació de l'equip de la federació espa-nyola la va completar un altre català, Llorenç Álvarez, del Ripollet, que va ser sisè amb 485,200 punts.

Ahir mateix es va entregar la medalla de plata a Marsinyach, que tindrà a casa seva, a Cardona, una rebuda a l'alçada de la seva fita, com la que ha rebut les darreres vegades que ha assolit grans objectius internacionals.

Isla, setena en noies

Pel que fa a la categoria femenina, una altra representant de casa nostra, Noemi Isla, afincada al Bages, va assolir la setena posició en la prova femenina, que es va disputar just abans de la masculina de Marsinyach. Isla, que havia quedat sisena en el programa curt, que, en el seu cas, s'havia disputat dimarts, va perdre una posició en l'actuació llarga, que, igual que en els nois, valia el 75% del valor final de la nota. De tota manera, el fet d'haver quedat entre les deu primeres ja és un gran resultat. Una altra catalana, Carla Escrich, va vorejar el podi en ser quarta darrere de tres italianes.