La finca de Les Comes, a Súria, acull aquests dies, per cinquè any consecutiu, la que està considerada una de les curses d´obstacles més dures del món, la Spartan Race. Amb 518 hectàrees de terreny i una orografia desafiant, Les Comes posa a prova els més de 8.000 espartans (rècord de participació) que s'han citat aquest cap de setmana a la Catalunya Central per aconseguir finalitzar una de les tres curses del circuit espartà. Ja sigui per aconseguir la victòria o per penjar-se al coll una medalla de ´finisher´ tots els participants han de superar un gran nombre d'obstacles físics i mentals per arribar a meta.

Primera cursa d´avui

La primera cursa disputada avui al matí és al mateix temps la més dura. La Spartan Beast, amb més de 20 quilòmetres i més de 35 obstacles va reunir 2.600 participants (el límit marcat per l´organització), tot un rècord que demostra l´alt nivell i preparació dels participants de l'edició d'enguany. A partir del migdia s'han iniciat les tandes de sortida de la categoria sprint (5 quilòmetres i més de 15 obstacles), la prova més accessible del cap de setmana, la qual continuarà demà diumenge amb més tandes de participants amb ganes d'assolir la fita.

El vencedor per tercer any consecutiu en la categoria Beast ha estat l´esportista de Bigues i Riells, Albert Soley amb un crono de 2:25:43, seguit del Noruec Sebastian Conrad (2:30:43) i del valencià Alejandro Samper (2:35:27). Soley, que va quedar en segona posició al campionat d'Europa i 14è al Campionat del Món espartà, segueix fent història després de revalidar el títol en la categoria Beast a Les Comes. En dones, la vencedora ha estat la catalana Ona Sociats amb un temps de 03:31:25. En segona posició ha quedat Natàlia Gurchenkova d´Alacant amb un temps de 3:42:32 i el tercer lloc fou per la portuguesa Ana Filipa Castela, amb un temps de 3:43:38.

Solidaritat a la Spartan Race

Un dels components solidaris del dia d'avui ha estat el #ProyectoDaniel a través del qual s'estan recaptant diners amb un llançament de javelina solidari que donà suport a les persones que pateixen malalties rares. Per altre costat, avui diumenge tindrà lloc al costat de la Creu Roja la ja clàssica 'Tanda dels herois' la qual donarà suport a la causa dels refugiats.

Per tal de promoure l´esport entre els més joves al llarg de les dues jornades també es realitzen curses pels més petits. Amb tres tandes dissabte i tres diumenge la Spartan Kids està oberta a nens de 4 a 15 anys i inclou 3 recorreguts de diferents distàncies i dificultat adaptades a cada franja d´edat.

Demà diumenge, la Spartan Race Barcelona acollirà les curses anomenades Súper (més de 13 quilòmetres i més de 20 obstacles) i una nova convocatòria de la Spartan Sprint. Així, les Comes seguirà oferint espectacle al llarg de tot el cap de setmana a tots els assistents que vulgui gaudir d´un gran ambient esportiu.