«El que succeeix a Les Comes és únic a l'Estat. En altres ciutats o províncies, després de tres edicions de les Spartan Race en un mateix circuit, aquest perd atractiu i minva el nombre d'assistents. Llavors, hem de buscar alternatives. A Les Comes, després de cinc edicions, els participants contiuen creixent. Entre els assidus a les Spartan Race viure l'experiència de Les Comes s'està convertint en un fet ineludible. Sens dubte, la Spartan Race Barcelona és una de les millors del món tant pel nivell tècnic dels circuits com pel seu entorn». Ángel Sanz, country manager de Spartan Race a l'Estat, analitza amb aquestes paraules l'idil·li de la cursa d'obstacles més dura del món amb Les Comes de Sererols.

Aquest darrer cap de setmana, més de 8.400 participants i més de 16.000 persones han refermat el lideratge a la península Ibèrica de la Spartan Race Barcelona.

Dissabte, la sortida dels dos-cents deu atletes que van competir a la categoria Elit de la Spartan Race Beast, a les nou del matí, va obrir l'allau de 2.600 corredors que van optar per aquesta prova de 23 km i més de trenta obstacles, un nombre que va obligar l'organització a tancar les inscripcions durant la setmana passada. Els participants a la Spartan Sprint Open, de 5 km i més d'una quinzena d'obstacles, els van prendre el relleu. Les sortides es van succeir, puntualment, cada quinze minuts, fins gairebé les cinc de la tarda. L'últim corredor a completar la Spartan Race Beast va ser el madrileny David Rodríguez, de la Fundación Pegasus, a les 19.28 hores. Rodríguez té un tipus de paràlisi cerebral que li impedeix moure amb normalitat les extremitats inferiors.

Diumenge al matí, el protagonisme va recaure en la prova de 13 km i més de 20 obstacles, la Spartan Race Super. L'atleta cerverina Ona Sociats, que dissabte es va imposar en la categoria Elit de la modalitat Beast, va repetir victòria, seguida de la portuguesa Ana Filipa Castela, tercera a la prova Beast, i de l'alemanya Annette Zeidler. En la prova masculina, el guanyador de la cursa Spartan Race Super Elit va ser el francès Jean Thibault. Rere seu es van classificar el portuguès Samuel Castela i el noruec Sebastian Conrad.

Les populars curses de la modalitat Spartan Sprint Open van reaparèixer a dos quarts de dues del migdia, mentre les activitats de la Spartan Kids, la versió de la Spartan Race adaptada a infants i joves d'entre 4 i 15 anys, se succeïen per segon dia consecutiu. A les cinc de la tarda, la quarantena d'agosarats participants a la Hurricane Heat, un prova de dotze hores on es desenvolupa un treball en equip mitjançant dinàmiques i rutines militars, tancaven la reeixida cinquena edició d'aquest autèntic fenomen sociològic: la Spartan Race Barcelona.