El tècnic santpedorenc Pep Guardiola va afirmar ahir que les victòries aconseguides entre el 2008 i el 2012 al capdavant del FC Barcelona van ser el fruit d'una connexió perfecta entre jugadors, club i entrenador que «només passa una vegada a la vida».

Guardiola va reconèixer, durant el Festival de l'Esport de Trento, organitzat pel diari italià La Gazzetta dello Sport, que veure les imatges de les seves fites amb el club blaugrana li provoca una mica de «nostàlgia» i també d'«alegria per haver-ne gaudit».

Segons l'entrenador bagenc, «les dues vegades que vam gua-nyar la Champions amb el Barça ho vam fer amb set jugadors del planter, com Xavi, Iniesta o Valdés, que van entrar al club amb set o vuit anys. Era una combinació d'estrelles, aquestes coses passen una vegada a la vida».

També va recordar que «el club va tenir confiança en mi, que venia de les categories inferiors, i els jugadors tenien afinitat. Teníem diners per comprar grans futolistes i teníem el millor del món, amb diferència», en referència a Messi.

En la seva intervenció, l'actual entrenador del Manchester City va recordar el rol que va tenir Johan Cruyff en la seva formació futbolística i el fet que li «obrís els ulls. Cruyff ens va ajudar a entendre el futbol de manera diferent. Guanyàvem i ens explicava per què guanyàvem i quan perdíem, igual». Guardiola també va obrir la porta a entrenar la selecció italiana en el futur.