El corredor de la Cerdanya Kilian Jornet va acabar sisè la Limone Extrem Skyrace, a Itàlia, l'última cursa de les Skyrunner World Series, una posició que li val per ser campió d'aquest circuit internacional de curses de muntanya.

Jornet ha tancat l'esmentada competició sumant un total de 400 punts, els quals va aconseguir gràcies a les victòries a l'Sky Race Comapedrosa (Andorra), al Trofeu Kima (Itàlia) i a la Glen Coe Skyline (Escòcia), mentre que el suec Petter Engdahl (327 punts) i el britànic Jonathan Albon (250 punts) han acabat segon i tercer, respectivament, en la general.

En la darrera prova de les Skyrunner World Series, disputada a Itàlia, de 29 km i 2.640 m de desnivell positiu, el corredor català va preferir reservar-se i va acabar sisè en una cursa que es va guanyar l'italià Davide Magnini , que va establir un nou rècord amb 2.59.24 hores. El suís Rémi Bonet, segon, i el també català Oriol Cardona, tercer, van completar el podi.

«Anava amb la calculadora a la mà, sabia que si Engdahl guanyava jo havia de ser sisè com a mínim, per això he intentat agafar i mantenir un bon ritme», va explicar Jornet després de la cursa amb sortida des de la localitat de Limone sul Garda.

El corredor de la Cerdanya participarà el proper 20 d'octubre a la final de les Golden Trail Series, a Sud-àfrica, on tancarà la temporada corrent la cursa The Otter Trail. «Estic content de com ha anat a Limones, he corregut amb problemes després del Glen Coe. Però la cursa era per a joves. El futur d'aquest esport és aquí mateix. Ara és el moment de recuperar-se una mica per anar a Sud-àfrica la setmana que ve».

Entre les noies, la igualadina Llaura Orgué, que no va poder ser a Limone per culpa d'un accident, ha acabat tercera a la general. La també anoienca Sheila Avilés, tercera a Itàlia, ha estat quarta.