El 16 d'octubre és una data especial per al barcelonisme i el futbol en general. En aquest dia, però el 2004, Leo Messi va debutar en Lliga amb el Futbol Club Barcelona, entrant als últims minuts pel portuguès Deco en un partit davant l'Espanyol.

Després de 14 anys de llegenda amb la samarreta blaugrana, repassem any a any els millors moments del futbolista argentí:

2004 | El debut

El tècnic holandès Frank Rijkaard li va donar l'oportunitat a Messi, de qui aleshores tothom ha n'esperava un gran futur. El davanter va tocar poques pilotes en els escassos minuts que va jugar, però ja permetia somiar els aficionats del Barça.

2005 | El primer gol

Leo Messi es va estrenar com a golejador blaugrana al tram final de la temporada. L'argentí va entrar als últims minuts i va tenir temps de marcar dos gols pràcticament calcats, a passada de Ronaldinho, dels quals l'àrbitre n'hi va anul·lar un.

2006 | L'explosió a Europa

A Stamford Bridge, Europa va aprendre el nom del que seria el futur rei del futbol. En un camp en el pitjor estat possible, Messi va tornar boja la defensa del Chelsea, provocant una expulsió i deixant jugades que no s'oblidaran.

2007 | El primer hat-trick, en un Clàssic

La temporada 2006/07, coincidint amb la davallada de Ronaldinho, Messi va anar assumint galons i així ho va demostrar davant el Reial Madrid, quan va empatar a 3 amb un hat-trick seu, amb un gol a l'últim minut inclòs.

2008 | Líder absolut

Amb l'arribada de Guardiola i l'adeu de 'vaques sagrades' com Ronaldinho i Deco, Messi es va convertir indiscutiblement en el líder del Barça. En un any que seria històric, el Clàssic guanyat al Camp Nou a la primera volta amb un gran gol de l'argentí, deixava el Madrid realment tocat i va marcar un punt d'inflexió.

2009 | El rei d'Europa

Després d'una temporada que va deixar altres grans moments com el 2-6 al Bernabéu, el gol d'Iniesta al Chelsea o les conquestes de la Lliga i la Copa, Messi va arrodonir el triplet amb un gol de cap realment estètic davant el Manchester United que certificava la Champions.

2010 | Mantenir-se a dalt de tot

Després del sextet (en part gràcies a un gol seu amb el pit a la final del Mundialet de Clubs), l'argentí va confirmar les sensacions de l'any anterior amb obres d'art com la vista a la Romareda, davant el Saragossa.

2011 | Un dels Clàssics més importants

En l'època més calenta dels Clàssics, amb Guardiola al Barça i Mourinho al Madrid, els dos equips es van trobar a les semifinals de la Champions. En l'escenari més vibrant que es recorda, Messi va marcar dos gols, dels quals un és una autèntica obra d'art, per encarrilar el passi a la final, on també va marcar contra el Manchester United per acabar aconseguint el títol.

2012 | El rècord de gols

El 2012 va ser un any històric per Leo Messi a nivell de números, tot i no aconseguir tants títols com en altres ocasions. L'argentí, però, va estar sublim a nivell individual i va destrossar tots els registres golejadors amb 91 gols en un any natural. Per la història queden els 5 gols davant el Bayer Leverkusen en les eliminatòries de la Champions League.

2013 | Gran remuntada europea

Del Barça es deia que ja només li faltava per fer una gran remuntada i la va liderar, qui si no, Leo Messi. L'argentí va marcar 2 gols a la primera meitat per aixecar un 2-0 davant el Milan, i classificar-se així per la següent ronda de Champions.

2014 | El Bernabéu, territori Messi

L'argentí sempre ha completat grans actuacions a l'estadi del Reial Madrid. Una d'elles va arribar amb el Tata Martino a la banqueta. En una temporada per oblidar, Messi va demostrar que el Bernabéu segueix sent un bon territori per ell amb un altre hat-trick.

2015 | Messi torna a manar a Europa

En l'any del segon triplet, amb Luis Enrique a la banqueta blaugrana, Messi va liderar el Barça en les semifinals de Champions davant el Bayern de Munic. En un partit encaminat al 0-0, dues genialitats de l'argentí (especialment memorable la segona, trencant la cintura de Boateng), van transformar el resultat en un 3-0 que els va permetre accedir a la final i superar la Juventus. El mateix any, Messi també va marcar un gol antològic a l'Athletic Club a la final de Copa del Rei.

2016 | Golejada a Guardiola

En el retorn de Pep Guardiola al Camp Nou, Messi va realitzar una actuació espectacular amb un hat-trick... I es va permetre el luxe de cedir un penal a Neymar que hauria pogut ser el seu quart gol. El brasiler el va fallar.

2017 | Emmudint el Bernabéu

Un cop més, Messi va donar un cop d'efecte al Santiago Bernabéu. En aquesta ocasió, i necessitant la victòria per seguir optant al títol de Lliga, el davanter va marcar a l'última jugada el 2-3, i posteriorment va celebrar el gol d'una manera que ningú oblidarà.

2018 | Messi en vol més

Després de les 3 últimes Champions del Reial Madrid, Messi va dir al principi de la temporada que ja té ganes de guanyar-la. I de moment, això sembla. L'última gran actuació de l'argentí va ser fa poques setmanes, davant el Tottenham, on se'l va veure més motivat que mai i va marcar dos gols després de rematar dues vegades al pal.