El Baxi Manresa ha decidit moure fitxa ràpidament i fitxar un jugador per tapar el forat que té a la posició d'ala pivot, a causa de les baixes del nord-americà Justin Doellman, que va patir una ruptura del tríceps sural el setembre passat i encara no ha pogut debutar, i el serbi Marko Lukovic, que, a la primera part del partit entre els bagencs i el Divina Seguros Joventut, va patir una fractura en l'escafoides de la mà esquerra. L'escollit és el serbi Nikola Dragovic, amb passat a la Lliga Endesa i que firma un contracte de dos mesos, en els quals s'haurà d'alternar la posició, de moment, amb l'estonià Siim-Sander Vene, que va ser el millor dels manresans en la victòria a la pista del MoraBanc Andorra (77-82).

Dragovic (nascut el 20 de desembre del 1987 a Podgorica) és un quatre de 2,06 m d'alçada que es va formar durant quatre anys a la prestigiosa universitat nord-americana d'UCLA, de la NCAA. En la seva darrera campanya va fer unes mitjanes de 12 punts, 4,4 rebots i 1,3 assistències.

El 2010 va fer el salt al bàsquet europeu, concretament a l'Spartak de Sant Petersburg rus. Allà s'hi va estar dos cursos, i el 2012 va arribar al Sidigas Avellino italià, on va militar fins zl 2014. Llavors va jugar un any a l'Igokea bosni i el febrer del 2015 es va incorporar al Lukoil Academic búlgar. La campanya 2015-16 la va iniciar al Mitteldeutscher Weissenfels de la lliga alemanya, però el gener del 2016 va tornar a Itàlia, en concret al Vanoli Cremona. El 2016-17 va estar a les files de l'Asvel Lyon-Villeurbanne francès, el seu darrer equip abans d'aterrar a la Lliga Endesa, a Saragossa.

MVP d'una jornada a Saragossa

La temporada passada, Dragovic va fitxar pel Tecnyconta Saragossa, conjunt amb el qual va disputar un total de 29 partits i va fer unes mitjanes de 8 punts, 5,2 rebots i una assistència en 23 minuts. Sens dubte, la seva millor actuació va arribar a la jornada 15, quan va ser designat jugador de la jornada en la victòria del seu equip a casa davant el Movistar Estudiantes (102-97), en un matx que es va haver de resoldre a la segona pròrroga.

El serbi va estar a pista 44.35 minuts, en els quals va anotar 18 punts, amb 3 de 7 en llançaments de dos, 2 de 8 en triples i un gairebé perfecte 6 de 7 des de la línia de tir lliure. A més, va capturar 16 rebots (11 defensius), va repartir cinc assistències, va col·locar tres taps i va rebre sis faltes personals per acumular un total de 33 crèdits de valoració.

En aquell moment, Nicola Dragovic es va sumar a Luis Scola i Dejan Tomasevic com els únics jugadors en aquest segle que van aconseguir almenys 18 punts, 16 rebots i 5 assistències en un partit (l'argentí va fer un 33+17+5 el 2004, i el iugoslau va assolir un 23+16+5 el 2003).