El combinat estatal femení 3x3, amb la manresana Estel Puiggròs, no ha pogut classificar-se per lluitar per les medalles en aquesta disciplina del bàsquet en els Jocs Olímpics de la Joventut.

Espanya podia haver quedat primera en el grup més difícil, però una cistella d'Holanda que portava el partit a la pròrroga i un triple en el temps afegit van trencar les il·lusions d'un grup que ha competit bé a Buenos Aires. Després de caure amb la Repúbliva Txeca (13-16) i de guanyar a Estoni (21-11), l'equip estatal s'enfrontava a Austràlia, la gran dominadora del grup. Una defensa pràcticament perfecta va bloquejar el talent australià (12-7). Amb aquest triomf, Espanya es jugava el tot o res davant Holanda. La victòria volia dir ser primers de grup i uns quarts de final assequibles; una derrota, marxar cap a casa.

Les noies que dirigeix Anna Junyer es van situar al capdavant en els darrers minuts amb un triple de Puiggrós. Guanyar era a prop, però les holandeses van empatar quan quedava un segon. I a la pròrroga va sortir creu. Espanya quedava fora de les eliminatòries.