Va descobrir el quad rugbi fa tres anys i escaig mitjançant un company de feina a l'empresa Batec Mobility de Sant Quirze. Des d'aleshores practica aquest esport. Amb la seva parella, Sandra Castellà, ha impulsat la nova secció del Manresa Rugbi Club.

Constituir l'equip, un propòsit il·lusionador fa quatre mesos, ja és una realitat...

Ha estat un procés laboriós però senzill per la implicació de tothom: del Manresa Rugbi Club, que ha assumit totes les tasques de caràcter administratiu, de l'Ajuntament, que ens ha cedit l'espai per entrenar-nos...

Però per engegar el projecte també era necessari trobar jugadors i un tècnic qualificat.

Els contactes interpersonals han estat clau per nodrir-nos de jugadors. La majoria ja ens coneixíem, ja sigui per compartir amistat, perquè anem al mateix centre de fisioteràpia o perquè juguem junts al Barcelona Universitari Club (BUC), en el cas del Toni Frasquiel. La federació ens ha ajudat a trobar la resta de jugadors. Pel que fa a l'entrenador, Dani Gómez ja té un bagatge de tres anys com a membre del cos tècnic del BUC. Des de l'ens federatiu ens el van recomanar. Per a ell, assumir l'equip també és un repte.

Tenim tots els ingredients menys les cadires, el més difícil d'aconseguir.

Pel seu cost. Són cadires de rodes dissenyades específicament per a la pràctica del quad rugbi, reforçades per absorbir la força dels impactes dels bloquejos. Una cadira de gamma mitjana val uns 6.000 euros i les d'alta gamma en poden costar 9.000 Només disposem de la meva en propietat, que vaig adquirir de segona mà a un equip britànic. La federació ens n'ha cedit set i amb l'aportació de Caixabank n'hem adquirit una d'ofensiva que s'està fabricant.

Competiran aquesta primera temporada?

No, primer ens hem de formar com a jugadors i com a equip. Jugarem amistosos amb dos conjunts també en formació, el BUC B i el valencià Lobos Quad Rugby.