Manresa amplia la seva oferta esportiva per a persones discapacitades. La iniciativa del manresà Axel Libori i de la seva parella, Sandra Castellà, la receptivitat del Manresa Rugbi Club i la cooperació de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament i de Caixabank han possibilitat la creació de la secció de quad rugbi del club manresà. El Manresa Rugbi Club esdevé la segona entitat esportiva de Catalunya que impulsa i acull una secció d'aquesta modalitat.

El quad rugbi és la versió en cadira de rodes d'aquest esport, un joc ideat per a persones amb discapacitats severes que tenen afectades almenys tres de les quatre extremitats.

L'equip de quad rugbi del Manresa RC es va començar a gestar la primavera passada i va rebre l'impuls definitiu amb la celebració a la capital del Bages de l'onzena edició dels Jocs Adaptats, el primer cap de setmana de juny.

Durant aquests mesos, els impulsors del projecte han segellat la implicació del Manresa Rugbi Club, clau en l'apartat logístic i administratiu; del consistori, amb la cessió del pavelló de l'Ateneu de les Bases per poder fer les sessions preparatòries; de Caixabank i de la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF), per disposar de les cadires de rodes adaptades per a la pràctica del quad rugbi necessàries, alhora que buscaven jugadors per formar l'equip i un entrenador especialitzat.

La ingent tasca duta a terme va culminar en el primer entrenament de l'equip el divendres 7 de setembre. El tècnic barceloní Daniel Gómez instrueix els vuit jugadors que integren el nucli inicial, dels quals només dos tenen experiència en la pràctica del quad rugbi. De moment, formen l'equip els defenses Pepe Carmona i Axel Libori, ambdós de Manresa, Marc Buixaderas (Fonollosa) i Toni Frasquiel (Aiguafreda); i els davanters Aleix Cabré, Emili Her-rerías, Anna Nadal i Joan Pérez, tots establerts a Manresa.

Compromís amb l'esport inclusiu

Coincidint amb la cinquena sessió preparatòria de la secció, se'n va fer la presentació oficial. Jordi Serracanta, regidor d'Esports, va incidir en la vocació de l'equip de govern de «portar a la ciutat el màxim nombre d'esports i, també, de donar a conèixer l'esport inclusiu». Serracanta va agrair la implicació de Caixabank i va sentenciar que «no hi ha millor eina d'inclusió social que l'esport».

David Sánchez, subdirector de l'oficina de La Caixa del passeig de Pere III, va manifestar que per a l'entitat «és un plaer ajudar les persones a millorar la seva qualitat de vida», mentre que Lluís Jou, president del Manresa RC, va atorgar tot el mèrit del projecte a Axel Libori i Sandra Castellà, i va concloure que la iniciativa «encaixa a la perfecció en el vessant social que té el nostre esport».