Somni fet realitat. Els gimnastes de l'Egiba Thierno Diallo, de Manresa, i Andrea Carmona, de Fonollosa, han rebut la bona notícia d'haver estat seleccionats per participar en els Campionats del Món absoluts de gimnàstica artística que s'iniciaran el dijous 25 d'octubre i s'acabaran el dissabte 3 de novembre a Doha, a Qatar.

Els seleccionadors Fernando Siscar (GAM) i Lucía Guisado (GAF) van fer pública ahir a la tarda la llista de convocats per a la cita internacional més important de la gimnàstica artística, juntament amb els Jocs Olímpics, on es reuneixen els millors especialistes mundials. A l'equip masculí, Thierno Diallo tindrà com a companys Rayderley Zapata, Néstor Abad, Rubén López, Nicolau Mir i Alberto Tallón (suplent).

La darrera referència de l'equip estatal és l'europeu de Glasgow del mes d'agost. En aquell campionat, i amb Thierno Diallo com a integrant, Espanya va entrar a la final i va acabar en sisena posició. El manresà, d'origen guineà i de 17 anys, va participar en tres aparells, cavall amb arcs, barra fixa i paral·leles.

Or als Jocs del Mediterrani

També aquest mateix any, Thierno Diallo ha tingut altres proves internacionals, la Copa del Món, i també els Jocs del Mediterrani, que Espanya va guanyar. El debut a l'equip estatal absolut va ser el mes d'abril, quan va prendre part a l'Austrian Team Open; Diallo i la resta de components de la Federació Espanyola de Fimnàstica es van imposar a Àustria.

Thierno Diallo està becat al CAR de Madrid (tercer curs), on s'entrena amb la majoria de components de la selecció i està a les ordres dels tècnics Fernando Siscar (seleccionador), Isaac Botella i Benjamín Bango. Quan és a Manresa, a l'Egiba, és Lluís Márquez qui l'entrena.

Pel que fa a l'equip femení, Andrea Carmona, de 16 anys acabats de complir, tindrà la condició de suplent a l'equip, tot i que si sorgeix qualsevol incidència a alguna de altres cinc companyes té tots els números d'haver de competir. Amb ella hi seran Ana Pérez, Helena Bonilla, Laura Bechdejú, Paula Raya i Cintia Rodríguez.

Important progressió

Andrea Carmona, que ha fet una progressió molt gran amb Xavi Casimiro i Mirian Font com a entrenadors a l'Egiba, no s'ha mogut del Bages (estudia al Quercus i s'entrena al Congost), i només ha anat a Madrid a concentracions puntals. La intenció dels seus tècnics és que aquesta convocatòria li serveixi d'experiència de cara al Campionat del Món de l'any que ve, que serà força definitiu per entrar als Jocs Olímpics de Tòquio.

Com Thierno Diallo, Andrea Carmona també va ser a l'europeu amb l'equip absolut femení , que va acabar setè, i va destacar el seu exercici a terra, sens dubte, el seu millor aparell.