El Canicròs de Regió7 a Solsona, que el dia 28 d'octubre viurà la seva segona edició, compagina l'esport amb un gos i la solidaritat. La prova s'engloba en el marc dels quarts Passos de Gegant, un seguit de curses de muntanya de diferents distàncies, com les de 42 i 17 km, puntuables per al circuit català de curses de muntanya; també hi haurà crosskids i cronotest (test de vambes Merrel i Mizuno), a més a més de la fira de segona mà a la plaça del Camp anomenada Sportest (dissabte i diumenge amb moltes activitats diferents com xerrades, col·loquis, tallers, demostracions i el mercat).

Concretament, el dissabte, al saló de les Homilies d'Organyà (biblioteca Carles Morató), es parlarà de «L'esport com a benestar físic i emocional» a càrrec de Glòria Duran, Ester Colell i Sofia Cricchio d'Aletheia (18 h) i dels «Aspectes nutricionals en la dona esportista» per part de la farmacèutica i nutricionista Susagna Lucas (19.15 h).

El segon Canicròs de Regió7 tindrà un recorregut de 8 km per camins i corriols al voltant de Solsona. La sortida serà a 1/4 d'11 del matí al passeig Pare Claret de Solsona. El preu de la inscripció és de 15 euros, que inclou la bossa del corredor i una samarreta tècnica; els beneficis de la cursa es destinaran a finalitats solidàries. Per apuntar-se tant al canicròs com a la resta de proves cap adreçar-se a la web: www.passosdegegant.cat.