L'hora del bateig de foc. L'hora de l'estrena. L'equip femení del Club Natació Minorisa enceta dissabte, a dos quarts de cinc, a la piscina de l'AE Santa Eulàlia de l'Hospitalet, el curs esportiu a la Primera Divisió, la segona categoria estatal. Les jugadores d'Àngel Peirón protagonitzaran la tornada del waterpolo manresà a les millors lligues de l'Estat, on li correspon competir per història.

L'equip bagenc afronta el debut a Primera amb el repte de segellar la permanència en una competició on figuren clubs històrics del waterpolo català i estatal (CN Catalunya, CDN Boadilla, UE Horta) i on militen jugadores repuntades en l'àmbit nacional i, fins i tot, internacional.

Cinc incorporacions i dues baixes

La retirada de la capitana del CN Minorisa durant les últimes temporades, Alba Casasayas, i la baixa de Laura Flores, almenys per a aquest curs, per raons laborals, s'han compensat amb el fitxatge de quatre jugadores i el retorn al waterpolo manresà de la santfruitosenca Judit Boixader. Àngel Peirón lamenta «la pèrdua de dues jugadores importants per al grup. La golejadora i cocapitana Anna Bisbal incideix «en el lideratge que exercia Alba Casasayas al vestidor i a la piscina». El tècnic, alhora, emfatitza «la capacitat d'organitzar el joc de Casasayas».

Gina Gerschcovsky i l'esmentada Judit Boixader són dues incorporacions rellevants. La sabadellenca Gerschcovsky és una marcadora de boia de 28 anys amb una àmplia experiència a la Divisió d'Honor amb el CN Rubí. Enguany, després de defensar durant una dècada el club rubinenc, va prendre la decisió d'abandonar la pràctica del waterpolo al més alt nivell per completar els seus estudis d'infermeria. Jugar al CN Minorisa li permetrà continuar jugant sense tanta exigència. Àngel Peirón assenyala que Gersch-covsky «ens aportarà experiència i pot assumir la direcció del joc» de l'equip. Pel que fa a Boixader, l'entrenador detalla que «vaig coincidir amb la Judit al CN Badia i al CN Sallent. Després d'una estada a Escòcia per perfeccionar l'anglès, és el complement ideal de Gerschcovsky en la posició de marcadora de boia». «Ens pot aportar duresa defensiva i enriquir les nostres variants ofensives quan coincideixi a la piscina amb la sabadellenca», conclou l'entrenador resident a Santpedor.

Núria Gómez és «una davantera dretana molt versàtil que domina molts registres ofensius», continua. Finalment, el tècnic exposa que vol constatar la progressió de Tiffany Gómez i d'Heura Vicente, jugadores que espera que «ens ajudin en tasques defensives aquest curs».

Les jugadores del CN Minorisa van iniciar les sessions preparatòries el dilluns 3 de setembre. L'equip s'entrena dues hores diàries, de dilluns a divendres. Per preparar-se adequadament per a l'inici de la lliga, l'equip ha participat als tornejos de l'AESE de l'Hospitalet i del CD Bidasoa d'Irun. Àngel Peirón reflexiona que «el nostre repte és la permanència, eludir la darrera posició». «Els tres primers partits, contra l'AESE, el Leoia i el Marbella, ens han de permetre conèixer el nostre grau de competitivitat», rebla.

L'ascens de categoria suposa un substancial increment de despeses. Jordi Sala, secretari i vocal de la secció de waterpolo de la junta del CN Minorisa, detalla que «enguany el pressupost d'aquest equip s'enfila als 10.000 euros, sobretot pels sis desplaçaments fora de Catalunya». Sala exposa que «s'han fet molts contactes per trobar els suports econòmics que necessitem. Esperem que fructifiquin». Anna Bisbal reclama «que les empreses apostin per l'esport femení i ens donin suport, i que els aficionats s'atreveixin a venir a les Piscines Municipals a fer un tast de waterpolo».