Igualada acollirà aquest diumenge la quarantena edició de la seva cursa popular, un dels esdeveniments esportius amb més participació. De fet, en l'edició passada hi van prendre part 4.600 corredors, els quals, d'aquesta manera, també donen el tret de sortida, de manera simbòlica, als Jocs Escolars de l'Anoia i a les diferents temporades esportives.

Per a tots els públics

La matinal tindrà dues proves amb dos recorreguts diferents, el llarg, de cinc quilòmetres, amb sortida i arribada al Parc Central, i el curt, pensat per als més petits, d'1,6 quilòmetres de llargada. Precisament, per al primer avui finalitza el període d'inscripció. Per al segon, es podrà formalitzar el mateix dia, a partir d'una hora abans d'iniciar la cursa.

Aquesta serà la segona edició consecutiva en què la cursa igualadina pren de punt de partida i d'arribada el Parc Central. El re-corregut A veurà com la cursa comença a les 11 del matí. Inclou les categories benjamí, aleví, infantil, cadet, juvenil i adults en les categories A, B, C i D. Després de la sortida, s'encaminarà cap a l'avinguda Catalunya, carretera de Manresa, els carrers Doctor Fleming i Bellprat, les avingudes Balmes i Catalunya, els carrers Comarca, Masquefa i les Comes, les avingudes Doctor Pasteur i Barcelona, la plaça de Mossèn Segura i la tornada a l'avinguda Catalunya per desembocar de nou al Parc Central.

Pel que fa al recorregut B, el dels petits, és destinat per als participants de la categoria prebenjamí, que aniran amb pares i acompanyants, i començarà una hora després, a les dotze. Sortirà del Parc Central i anirà cap a les avingudes Catalunya i Mestre Muntaner, el carrer Girona, l'avinguda Barcelona i el carrer Lleida.

Hi haurà trofeus per als gua-nyadors absoluts i per als tres primers classificats de cada categoria del recorregut A, o sigui, el llarg. També es donaran vals a bescanviar per material esportiu per a les tres escoles amb més participació. A més, es donarà un val per material esportiu per a l'escola amb un percentatge més alt de participació en relació amb els alumnes matriculats.

Mètodes per apuntar-s'hi

Les inscripcions prèvies del recorregut A, que tindrà xip de cronometratge, es poden fer fins avui al web www.cursapopularigualada.cat. També es pot trucar o anar de manera presencial a les oficines del servei municipal d'Esports del complex esportiu de les Comes i a l'oficina d'atenció ciutadana de l'Ajuntament igualadí.