Unes 600 gimnastes de clubs i entitats d'arreu de Catalunya van participar en la primera fase de la Copa Catalana de conjunts de gimnàstica rítmica celebrada al pavelló del Nou Congost, organitzada pel Club Rítmica Manresa amb el suport de l'Ajuntament de i de la Federació Catalana.

Entre les participants, dos conjunts del club manresà, concretament l'infantil, que va ser cinquè en el nivell V/VI, i l'aleví, que va ser quart en el nivell IV, en els dos casos amb el seu programa de mans lliures. El nombrós públic que va omplir les grades de la instal·lació manresana també va poder gaudir d'una exhibició de l'equip juvenil del Club Rítmica Manresa, recentment classificat per al campionat d'Espanya de base que tindrà lloc a Múrcia.

Els respectius conjunts vencedors d'aquesta primera fase de la Copa Catalana de conjunts van ser: CR Blanes (benjamí nivell IV), IME Palafrugell (benjamí nivell V/VI), CR El Vendrell (aleví nivell IV), CR Barcelona (aleví nivell V/VI), AE Pare Manyanet (aleví VIII), CGR Balaguer (infantil nivell IV), CN Reus Ploms (infantil nivell V/VI), CR Vilafranca (infantil nivell VIII), CR Sabadell (júnior nivell IV), GEiEG (júnior nivell V/VI), CGRE Sant Cugat (júnior nivell VIII), CR El Vendrell (sènior nivell IV), CR Viladecans (sènior nivell V/VI) i CGRE Sant Cugat (júnior nivell VIII).

El Club Rítmica Manresa ha volgut agrair el suport, un any més, dels pares de les gimnastes en l'organització d'aquesta competició i també d'un seguit de patrocinadors que han ajudat econòmicament a tirar-la endavant.