L'Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat (Barcelona), va celebrar l'inici de les obres del seu nou centre de càncer pediàtric, que preveu obrir el 2020 després d'haver recaptat 30 milions d'euros en una campanya solidària. Un acte simbòlic en què va participar el capità del FC Barcelona Leo Messi.

El nou Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona permetrà atendre 400 pacients l'any, el 30% més dels que pot tractar actualment el centre (215 casos nous i 70 de recaigudes). Messi va expressar que és «feliç» de veure complert el seu somni de crear aquestes instal·lacions, per les quals la donació de la seva fundació ha estat clau, el dia en què ha anunciat la culminació de la campanya de recaptació, amb 30 milions que permetran construir el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.

«És un plaer ser avui aquí, per a mi és un moment molt feliç, extraordinari, formar part d'aquest projecte i veure-ho fet realitat. Agrair a tota la gent que ha col·laborat d'una manera o una altra perquè això sigui possible», va afirmar el capità del Barça, qui va ser el principal ambaixador de la campanya '#ParaLosValientes'.

El jugador va desitjar que en aquest nou centre es puguin guarir tots els casos de càncer infantil: «Tant de bo puguin els nois seguir combatent aquesta malaltia tan cruel com és el càncer. I que entre tots puguem col·laborar perquè sigui més fàcil. Soc feliç de complir aquest somni», va reiterar.