D'entre les moltes curses que es fan al Bages a la tardor, cada cop guanya més nom i popularitat la Corriols de Guardiola. Culpa d'això és el magnífic entorn natural, enmig de boscos i turons ben a la vora de les faldes de Montserrat, per on passen els seus variats recorreguts. Així com els corriols tècnics i divertits, plens de desnivells, que els conformen. En aquesta setena edició de la cursa, que es farà diumenge, ja hi ha més de 500 inscrits, prova de la bona salut de la qual segueix gaudint aquesta cursa.

Els recorreguts, a més, enguany s'han ampliat amb una nova modalitat només apte pels més agosarats: un recorregut de 20 quilòmetres (per majors de 18 anys) amb més de 700 metres de desnivell positiu. Es suma a les modalitats ja existents de 10 quilòmetres (per majors de 16 anys) amb 300 metres de desnivell, 5 quilòmetres (per majors de 13 anys) amb 120 metres de desnivell, 2 quilòmetres (nascuts entre 2006 i 2008), 800 metres (nascuts entre 2009 i 2011), i 400 metres (nascuts a partir de 2012). Varietats per totes les edats i condicions perquè ningú es quedi sense gaudir de l'entorn de Sant Salvador de Guardiola.

Les inscripcions es poden fer a través del web dels Corriols de Guardiola, amb preus que varien entre els 3 i els 15 euros segon la modalitat. Aquells que presentin una prova d'esforç feta els últims mesos, però, tindran un descompte de 2 euros, i per contra, els que s'inscriguin el mateix dia de la cursa, hauran de pagar 4 euros de més.

La cursa dona continuïtat a la faceta social que ja va instaurar l'any passat. Així, es tornarà a fer recollida de material esportiu que estigui en bon estat per donar-lo a l'organització Sabatilles Solidaries. A més, també es recolliran joguines perquè els infants també puguin fer les seves donacions.