Els dos equips que s'enfronten aquesta nit al Nou Congost tenen contentes les respectives aficions, des del punt de vista positiu. No cal fer esment del moment que viu el Baxi Manresa, després de l'ascens del juny passat i d'haver guanyat dos partits de quatre en l'arrencada de l'any. Tot i els entrebancs en forma de baixa, els manresans mostren bones sensacions, confirmades dissabte passat amb un triomf a Andorra de mèrit, que força seguidors van poder contemplar en directe.

En un començament de lliga en què molts rivals de competició europea passaran pel Congost, però, avui arriba un Unicaja que, com va dir ahir Joan Peñarroya, el tècnic dels manresans, a la prèvia, «si no és l'equip que juga millor de la lliga, se li acosta». Els malaguenys només han caigut a la pista del Reial Madrid després de fer suar de valent el campió de l'ACB i d'Europa. Màlaga, sorpresa pel joc de l'equip al qual ha aterrat Luis Casimiro, espera vèncer avui el recent ascendit Baxi, tot i que aquest promet una dura batalla sense complexos.

Xicot nou a l'oficina

La novetat per a avui és la del serbi Nikola Dragovic, al qual el club ha contractat per rellevar el lesionat Lukovic i cobrir-se les espatlles davant de la llarga recuperació de Doellman i una possible marxa de l'estonià Vene. Ahir, Peñarroya va explicar que «arriba després de fer la pretemporada amb el Fenerbahçe, tot i que les dues últimes setmanes estava aturat i ha d'agafar to. Coneix el joc i la lliga i veurem què ens ofereix dissabte».

Respecte del rival, el va lloar explicant que «està fent un bàsquet senzill, però molt efectiu i alegre, sense especular, amb jugadors en un estat de forma important, la qual cosa el converteix en un rival perillós». L'Unicaja, però, aterra amb la baixa del base Alberto Díaz, un puntal important ja que permet l'estrella de l'equip en les primeres jornades, Jaime Fernández, a qui Peñarroya tenia l'any passat a l'Andorra, alternar les posicions de director de joc i de dos».

El tècnic egarenc va valorar aquesta baixa però la va relativitzar. «Per a l'Unicaja, una baixa és com si nosaltres en tinguéssim quatre. L'Alberto estava jugant molt bé, no només per lectura de joc i en defensa, sinó perquè anotava els seus tirs. Però així Jaime Fernández jugarà més de base, tindrà més la pilota a les mans i serà més perillós. Potser noten la seva baixa, però ho faran d'aquí a unes setmanes, amb el desgast de la competició, no demà».

Respecte al fet que el Baxi encara no hagi guanyat a casa, «canviaria tots els triomfs a fora per fer-ho aquí, però la lliga és molt llarga. Tot i els resultats, a casa ens sentim més còmodes i amb més suport, i segur que aquí guanyarem més partits que a fora».