El Reial Madrid ha tocat fons aquest dissabte amb una nova derrota, tercera en quatre partits sense guanyar, davant el Llevant (1-2), que ha assaltat el Santiago Bernabéu amb els gols de Morales i Roger abans del quart d'hora, un resultat que deixa encara més qüestionat Julen Lopetegui i els seus, acomiadats amb una sonora xiulada.

Després de quatre partits sense veure porteria i instaurar un nou rècord de sequera a la història blanca -ara de vuit hores i un minut-, els de Lopetegui han aconseguit a la fi perforar l'arc visitant, però no ha estat suficient per tancar la ferida. Els matiners gols llevantinistes, un d'ells decidit pel VAR, deixen tocats el tècnic basc i l'equip a una setmana del Clàssic.

Després d'uns minuts d'intercanvi, amb arribades a les dues àrees, un fatal error de Raphaël Varane ha precipitat els esdeveniments al coliseu blanc; Sergio Postigo ha posat una genial passada en profunditat que el central francès ha deixat botar, provocant que Morales li guanyés l'esquena i es plantés sol davant Courtois per batre'l (min.6).

Ja llavors han començat a sonar els primers sons de vent al Bernabéu, que només cinc minuts després veia, desesperat, com el VAR entrava per primera vegada en acció. De nou Varane era el protagonista negatiu en tocar una pilota amb la mà en una falta decretada prop de la frontal de l'àrea que més tard s'ha convertit en penal després de la consulta amb el VAR i veure que el defensa francès cometia la infracció dins. Roger Martí, des dels onze metres, no ha desaprofitat l'oportunitat d'incrementar l'avantatge, tot i que Courtois ha endevinat el llançament.

Després de topar-se constantment amb els pals i Oier, avui impecable, només Marcelo ha pogut retallar la diferència del marcador amb un xut amb la cama dreta al minut 72. El Madrid oferia una altra cara amb l'entrada de Bale i Benzema, però ha estat insuficient per capgirar el resultat.