Amb els deures fets -dues victòries en els dos primers partits, contra rivals aparentment directes-, el Cadí rep aquesta tarda (18 hores) «un os dur de rossegar», en paraules del tècnic urgellenc, Bernat Canut. El totpoderós Perfumerías Avenida de Salamanca és el primer adversari de la temporada al Palau d'Esports de la capital de l'Alt Urgell. Sent el recent campió de la Supercopa d'Espa-nya, l'equip que ara entrena el gallec Lino López posarà a prova «el caràcter competitiu» de les noies de la Seu.

Canut ja avançava en la prèvia del partit del Ferrol que l'enfrontament important de la setmana era el de dimecres (el qual les urgellenques van vèncer per un clar 51-66, tot i que durant la primera part van anar pràcticament sempre per darrere) i que davant el Salamanca, que juga a una altra lliga, el que toca és posar a prova altres límits de l'equip. «M'agafo el partit com una oportunitat perquè l'equip segueixi millorant», va explicar l'entrenador del Cadí, que podrà disposar de les onze jugadores de la plantilla. «A poc a poc anirem introduint Richards», matisa el tècnic.

Canut també va parlar de l'ala pivot jamaicana Shereesha Richards. Va arribar a la Seu arrossegant molèsties en un genoll a causa d'una lesió que va patir durant l'estiu a Austràlia, i que va obligar a fer-li una artroscòpia, llavors, que ha deixat una mica de rèmora. D'aquí que, durant bona part de la temporada, aquesta atlètica basquetbolista hagi fet feina al marge del grup per enfortir la cama. Al Ferrol va jugar només tres minuts, els primers del curs, i es preveu que a poc a poc vagi guanyant presència en el joc interior i que la pamplonesa Irati Etxarri vagi progressant cap a posicions més exteriors.

Conscients de la dificultat del calendari (amb Salamanca, Gernika i Girona seguits), a la Seu tenien clar que vèncer contra el Lugo i el Ferrol era crucial. Un cop aconseguit l'objectiu, ara toca veure fins on pot millorar el conjunt. «Si serà suficient per guanyar (el Salamanca) ja ho veurem, però els partits d'aquest tipus s'han d'aprofitar. Estic segur que l'equip mostrarà el seu caràcter competitiu». De moment, les prestacions ofertes pel teòric cinc de gala (Díaz, Vilaró, Kraker, Bahí i Hempe) estan sent més que positives.