El pati de l´escola Pare Algué és des d´aquesta setmana l´espai escollit per a l´arrencada a Manresa del projecte «Patis oberts: vine, gaudeix i aprèn a compartir», un projecte d´inclusió social a través de l´esport i en concret del bàsquet, impulsat per la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), conjuntament amb la Fundació Aíto García Reneses, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la regidoria d´Esports de l´Ajuntament de Manresa, en aques cas per mitjà del programa municipal d´iniciació multiesportiva Edu-Esport.

Aquest projecte s´està desplegant com a prova pilot en tres ciutats de la província de Barcelona, Manresa, Igualada i Mollet del Vallès, amb l´objectiu d´utilitzar la pràctica del bàsquet, en patis d´escoles, com a impulsor d´interrelacions positives entre aquells que hi participen i, d´altra banda, donar resposta a la necessitat de disposar d´un espai per al temps lliure que a la vegada sigui saludable, segur i afavoridor de col·laboracions, i que fomenti valors com l´esforç, el respecte, el treball en equip i la humilitat.

«Patis Oberts: vine, gaudeix i aprèn a compartir» intenta donar resposta a la necessitat d´atendre molts joves que deixen de practicar esport fora de l´horari lectiu. Amb aquesta iniciativa es pretén donar eines per utilitzar espais lúdics com són els patis escolars per dinamitzar-los a través de pràctica esportiva. Les activitats que es fan, adreçades a nens i nenes d'entre 10 i 13 anys, són partits entre equips mixtos (3 noies i 3 nois) i a la pista jugaran 2 noies i 2 nois amb una durada més curta de l´habitual (4 parts de 5 minuts o quan el primer equip arribi als 31 punts anotats). També es fan concursos de tir des de 6 posicions diferents, sessions d´entrenament amb la màquina de tir i activitats de conscienciació i de sensibilització (bàsquet adaptat).

Aquest és el cinquè curs que es programa Edu-Esport a l´escola Pare Algué, un centre educatiu que valora molt positivament el que representa tenir un espai diari obert fora de l´horari docent perquè sigui dinamitzat i, alhora, poder compartir i treballar diferents valors a través de l´esport.

Amb aquesta iniciativa, la regidoria d´Esports de l´Ajuntament de Manresa reforça la seva aposta a la ciutat per impulsar propostes adreçades al desenvolupament de programes d´inclusió esportiva d´infants i joves, especialment en l´àrea escolar.