No serà la primera vegada que els aficionats manresans poden veure en directe un equip de la Primera Divisió estatal, però sí el partit més transcendent que el Manresa FS juga contra un equip de la màxima categoria en quatre dècades. Avui, al Pujolet, a tres quarts de nou, l'equip blanc-i-vermell dirimirà amb el Fútbol Emotion Sala 10 de Saragossa l'accés als vuitens de final de la Copa del Rei. Una cita ineludible.

L'anomenada Agrupación Deportiva Sala 10 de Saragossa és un dels històrics de l'elit del futbol sala a l'Estat. L'entitat es va fundar el 1987, vuit anys després del naixement del degà del futbol sala manresà. El curs esportiu 1998-99 va segellar el seu primer ascens a la Divisió d'Honor, denominació de la màxima categoria estatal fins a la temporada 2011-12. Des de llavors, hi ha militat sempre amb l'excepció de dues temporades, la 2001-02 i la 2008-09. Ara fa una dècada, l'ala manresà Carles Corvo, actual jugador del Manresa FS, va ser una de les peces clau per segellar el retorn dels aragonesos a Primera, el curs en què Santi Herrero, actual tècnic del Sala 10 Saragossa, va debutar com a entrenador de l'equip.Repetir presència a semifinals

El Fútbol Emotion Sala 10 de Saragossa ha jugat tres vegades el play-off pel títol i dues les semifinals de la Copa del Rei, en les divuit temporades en què ha estat a Primera Divisió. El curs passat, els de Santi Herrero van lluir com mai en aquesta competició i van ser eliminats a semifinals pel Jaén Paraíso Interior. Herrero assenyala que «els nostres jugadors sempre afronten aquesta competició amb mentalitat guanyadora. Enguany, a més, s'hi afegeix l'al·licient de repetir l'actuació de la temporada anterior i de tornar a disputar les semifinals o, per què no, la final de la Copa». Però aquest trajecte anhelat té una primera estació ineludible: «Vèncer a Manresa», sentencia. Nano Modrego, un dels puntals i capità del Sala 10 s'expressa en la mateixa línia. «Tenim moltes ganes de tornar a gaudir de la Copa del Rei, una competició en què ens sentim molt a gust, tal com es va poder veure l'any passat. Per tant, venim a Manresa a guanyar, cosa que sempre és bona per a la confiança d'un equip».

El tècnic del Manresa FS, Paco Cachinero, valora la presència dels blanc-i-vermells a la segona eliminatòria de Copa com «un premi als mèrits contrets tant en la temporada passada com en l'anterior eliminatòria. Ara és el moment que l'afició, el club i els jugadors gaudeixin del fruit del seu treball». «I la millor manera de fer-ho és ser competitius i regalar al públic un gran espectacle esportiu», emfatitza l'entrenador de Montornès.

Dues categories separen al Manresa FS i al Fútbol Emotion Sala 10 de Saragossa. Dos graons esportius i set dies de descans. Els bagencs van jugar el seu darrer partit de lliga a Salou, diumenge al matí (4 a 5). Els matx que els aragonesos havien de disputar divendres al vespre a València, a casa del Llevant, es va suspendre per les tempestes que van afectar el País Valencià a final de la setmana passada. En conseqüència, els de Saragossa no han jugat des del dissabte 13 d'octubre, quan es van imposar com a locals a l'Industrias Santa Coloma (2 a 0). Paco Cachinero admet que «la quantitat i l'exigència dels partits que afrontem aquest mes no ens permeten recuperar-nos adequadament dels esforços. I ho comencem a notar». «A Salou, alguns jugadors ja van descansar més minuts de l'habitual», exposa. Santi Herrero afirma que «és una circumstància que els jugadors del Manresa poden pagar amb el pas dels minuts, però que no modifica la nostra preparació». Herrero detalla que el seu equip «no va viatjar a València, la suspensió es va decidir abans. Vam substituir el matx per una sessió preparatòria. Els jugadors han descansat dissabte i diumenge i, avui [per ahir, dilluns], hem preparat el partit de Manresa». Els blanc-i-vermells van fer ahir una anàlisi videogràfica de l'oponent i una breu sessió tàctica. Paco Cachinero no podrà comptar amb l'aportació del porter Aleix, tot i haver millorat molt de les seves molèsties. Dels visitants, l'ala Diego Sancho, que té una fractura en una mà, no viatjarà a la capital del Bages.

Imposar el propi estil de joc

Tots dos tècnics consideren fonamental aquest fet per vèncer. El tècnic del Manresa FS defineix el Sala 10 de Saragossa «un equip amb jugadors molt experimentats, habituats a proposar una defensa zonal que planteja dificultats a tots els equips de Primera Divisió, un fet que fa que hagin de fer un treball de preparació específic quan s'hi han d'enfrontar». Un tipus de defensa que «han dotat de variants amb els anys». Cachinero reflexiona que «per ser competitius, hem de desenvolupar el nostre joc i optimitzar el fet que el Saragossa no estar acostumat a tenir la possessió de la pilota i a dur el pes del joc ofensiu». Per últim, demana als seus jugadors «deixar els nervis a la banqueta i gaudir. Així, competirem». Santi Herrero expressa «respecte pel Manresa». «Per superar-lo, haurem d'imposar el nostre estil a la pista», conclou. Nano Modrego considera que «el Manresa FS serà competitiu. Haurem d'estar molt concentrats en defensa des del primer minut».