L'exjugador del FC Barcelona Carles Puyol ha assenyalat que aquest divendres que és «lògic» que el nivell del Reial Madrid hagi baixat perquè Cristiano Ronaldo, el seu «millor jugador», ja no hi és, encara que preveu un Clàssic igualat aquest diumenge per al qual vaticina un 2-0 a favor del seu equip.

«Quan se'n va el millor jugador és lògic que l'equip baixi. Han de buscar solucions, una altra manera de jugar, depenien molt dels gols de Cristiano. Ara han de substituir aquests gols amb altres jugadors que marquin, una altra manera de jugar», va comentar en declaracions facilitades per Sportium.

Però, de cara al Clàssic, té clar que el Barça no s'ha de centrar en el Madrid. «El Barça ha de fer el seu futbol, ??tenir la pilota i intentar aprofitar les ocasions que tingui per marcar. L'estil està molt clar», va assegurar.

A nivell personal, va rememorar alguns dels Clàssics viscuts en la seva llarga carrera professional. «He viscut Clàssics molt bons, altres molt dolents i molt durs. Em quedaria amb el 2-6 al Bernabéu. El més dolorós va ser un any abans, el 4-1», ha dit amb sinceritat.

I, sí pogués, es vestiria de curt de nou per jugar aquest diumenge. «Intentaria gaudir del partit, tornar a viure aquestes emocions que he tingut la sort d'experimentar en el passat», va assegurar.

Un partit en el qual no estarà ell, però tampoc un lesionat Leo Messi. «El millor jugador del món sempre és molt important en l'equip. Al voltant té grandíssims jugadors que també poden marcar diferències, però quan tens el millor és lògic que depenguis d'ell», va admetre.

D'altra banda, no ha volgut comparar a Arthur Melo amb el seu company Xavi Hernández. «Qualsevol jugador amb Xavi són paraules majors. En aquesta comparació perdrà i és una pressió cap a Arthur que crec que no li hem de posar a l'esquena. Ell ha de fer el seu futbol", ha assenyalat sobre el brasiler.

«Si està al FC Barcelona és perquè li han vist qualitats i que té les característiques per jugar al FC Barcelona... Ho està demostrant. Hem de deixar créixer, que faci el seu futbol i no comparar-lo amb Xavi», ha conclòs.

Pel que fa a la situació actual del Barça, creu que és bona gràcies a comptar amb el «millor entrenador de Laliga». «Amb Valverde el Barça és un equip sòlid, té grandíssims jugadors i és un entrenador que ho està fent molt bé», ha dit.