Andrea Carmona, gimnasta de l'Egiba, una de les més joves de la competició, amb 16 anys acabats de fer, ha gaudit del seu primer Mundial, en formar part aquests dies de l'equip estatal com a gimnasta suplent a Doha (Qatar).

La seleccionadora estatal Lucia Guisado ha convocat Carmona pel seu potencial, el seu gran futur i, sobretot, perquè li serveixi d'experiència de cara al proper Mundial, que es celebrarà l'any que ve a Stuttgart i en el qual la gimnasta de Fonollosa lluitarà per ser una peça clau. Andrea Carmona ha realitzat, a Doha, tots els entrenaments de la selecció amb tot el jurat, tenint en compte que ha hagut d'estar en tot moment a punt per si havia de substituir alguna companya de l'equip. Això al costat de les gimnastes més importants a escala mundial. Per a ella, un somni fet realitat.

L'equip estatal ha acabat la competició en la divuitena posició, amb 152,364 punts, i ha aconseguit ser entre les 24 formacions que passen el tall per al Mundial que tindrà lloc a Stuttgart i que serà classificatori per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, on hi entraran dotze conjunts. Per tant, la preparació per a Alemanya serà vital per lluitar per una plaça per a la propera cita olímpica.

Està previst que avui mateix Andrea Carmona viatgi cap a Manresa per continuar la seva preparació i estar al 100%, ja que d'aquí a dues setmanes ha de competir a la Gymnova Cup, a Bèlgica, i l'1 de desembre al prestigiós Memorial Blume de Barcelona com una de les tres seleccionades de l'equip estatal