El pilot anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va conquerir ahir el Mundial de Fórmula 1 després del seu quart lloc en el Gran Premi de Mèxic, el seu cinquè títol i el segon consecutiu després del que va celebrar l'any passat també a l'Autódromo Germans Rodríguez, en una cursa infausta per als espa-nyols, amb els abandonaments de Fernando Alonso (McLaren) i Carlos Sainz (Renault).

Hamilton ha igualat Juan Manuel Fangio per quedar-se a dos del més gran, Michael Schumacher (7), en la segona victòria seguida de Max Verstappen (Red Bull) a Mèxic. L'holandès va tenir una carrera plàcida i sòlida, malgrat la por final a quedar-se sense motor en veure l'abandonament del seu company Daniel Ricciardo a falta de deu voltes, en un podi que van completar els Ferrari de Vettel i Raikkonen.

Mèxic es va convertir en una lluita contra la degradació dels pneumàtics. Com li va passar ja des de divendres, Hamitlon va ser dels que més va patir, juntament amb l'altre Mercedes, de Valtteri Bottas. L'anglès en tenia prou amb ser setè i no va posar en perill el títol a falta de dues carreres, amb els Red Bull fent impossible el miracle de Vettel. L'escuderia Ferrari, això sí, va retallar distàncies amb Mercedes al Mundial de constructors.