El mal temps, i en especial la pluja, va marcar la quarta edició de la Passos de Gegant de Solsona, una organització que diumenge va acollir quatre curses de muntanya de diferents recorreguts, una de 42 km, una altra de 17 km, un canicròs (8 km) i el croskids per als infants, en aquest cas, amb la participació de 22 infants després que a mig matí, la pluja donés una treva. Paral·lelament també es va fer la fira SporTest, que en aquest ocasió va veure com moltes de les activitats es van haver d'anul·lar al llarg del cap de setmana.

La marató (42 km), i per motius de seguretat, va sortir mitja hora més tard del previst amb una vintena de corredors i amb el traçat escurçat en els trams més crítics. Després de passar per diversos castells de la comarca com el de Lladurs o el de Castellvell, va culminar al passeig de Solsona. En categoria masculina, la prova va estar liderada per Albert Llonch (CEM Vall Camprodon) amb un temps de 2h 01' 48'', i entre les noies, per Anna Tristany (CE Pontsicà) amb 3h 08' 04''. En trail (17 km), amb uns 60 participants, els vencedors van ser el solsoní Sergi Brau (CE Solsonès) amb 1h 22' 33'' i la jove júnior Claustre Muntaner amb 1h 58' 13''.

La modalitat de canicròs, que per segona vegada es va disputar al Passos de Gegant amb un traçat de 8 km, patrocinada per Regió7 i amb caràcter solidari, va tenir a Marta Bosch la primera classificada amb un temps de 34' 08'', seguida de Jordi Garro amb 36' 30''