Vigent i amb requesta. Aquesta és la conclusió que es pot extreure del fet que gairebé 350 corredors, 346 per ser precisos, participessin, ahir, a la quinzena edició dels 10 km Urbans de Manresa o a la tercera de la cursa de 5 km. Després de sis anys consecutius perdent adeptes, la resposta dels cor-redors locals, dels de la Catalunya Central i dels d'arreu del país (Barcelona, Girona, Mollerussa, Sant Adrià de Besòs i Vic) i d'Andorra, en la primera ocasió que la prova se celebra en unes condicions climatològiques desfavorables, palesen que la cursa insígnia del Club Atlètic Manresa gaudeix del vistiplau dels esportistes.

La pluja constant que va caure sobre la capital del Bages la nit de dissabte a diumenge va ser tot un desafiament tant per a l'organització com per als corredors, oimés en constatar que continuava caient amb insistència a les deu del matí, el nou horari fixat per a l'inici de les proves de 10 i 5 km. Els tècnics del CAM van prendre la decisió de suspendre la cursa de promoció prevista per a dos quarts de deu «per precaució».

De mica en mica, a partir d'aquesta hora, l'andana central del passeig de Pere III, des de Crist Rei fins a la Ben Plantada, es va anar omplint d'atletes que s'escalfaven per a la prova. Abillats amb dessuadores o amb impermeables, el formigueig de participants va donar vida, durant uns minuts, a tres dels quatre trams del vial.

La quantitat de corredors que van prendre la sortida a les deu en punt ja feia preveure un èxit de participació, atès el fred i la pluja. Finalment, 346 dels més de 500 inscrits van finalitzar la prova escollida. Enguany, 261 atletes van optar pel recorregut de 10 km i 85 pel circuit de 5 km. Per tant, entre ambdues proves, només es va perdre 95 participants respecte a l'edició del 2017, en la qual, si descomptem els 69 nens i nens que van córrer a la cursa de promoció, hi van prendre part 441 adults.

Meritxell Soler signa el pòquer

La santjoanenca Meritxell Soler va segellar el seu quart triomf consecutiu a la cursa de 10 km en categoria femenina. L'atleta del CAM va emprar 36' i 38'' per completar el circuit. Tot i la pluja, Soler va millorar en 1' i 56'' el seu temps del 2017. Mia Carol (CAM) va signar un meritori segon lloc amb un registre de 36' i 51'', mentre que Lorena Cubillas (CAM) va ocupar el tercer graó del podi (42' i 9'').

Pol Guillén (CAM) no va poder repetir el triomf de l'any passat, quan va conquerir el seu setè ceptre en aquesta cursa. Només David Martínez (CAM) i Abel Casalí (CAM) van poder mantenir el ritme del veterà maratonià Toni Bernadó (CAVA), de 51 anys. L'andor-rà, l'únic atleta que ha aconseguit acabar cinc maratons olímpiques, va recórrer els deu mil metres en 31' i 50'', un segon més que el temps amb què Pol Guillén va guanyar el 2017. David Martínez va palesar el seu estat excel·lent de forma i va ser segon, a vuit segons de Bernadó. El tercer classificat, Casalí, va aturar el cronòmetre en els 32' i 10''. I Pol Guillén va ser quart amb 32' i 28''.

La prova de 5 km masculina va ser molt disputada. L'embat final del berguedà Guillem Fernández Bruch (JAB) va propiciar el seu triomf (15' i 44''). Miqui Riera (CAM), tot i la seva evident progressió, va repetir segona posició, amb un registre de 15' i 49''. El cor-redor del Ríos Running Marc Fernández (16' i 19'') va situar-se tercer al podi. En fèmines, Alba Gallardo (CAM) va tornar a imposar-se amb solvència (18' i 20''). Les juvenils del Club Atlètic Manresa Carlota Soler (19' 0'') i Bethelhem Manzano (19' i 05'') es van disputar a l'esprint la segona i la tercera posició finals.