Director de la Unitat de l'Extremitat Superior i Microcirurgia de la mà de l'ICATME (Institut Català de Traumatologia i Medicina de l'Esport) de l'Hospital Quirón Dexeus. Escollit, l'any passat, millor traumatòleg de l'Estat per la revista Forbes.

Els progressos en el tractament de les lesions òssies de l'extremitat superior són espectaculars.

Sí, és així. La millora de les tècniques i dels materials ens han permès, per exemple, en el cas de la clavícula, passar d'un únic model de placa per corregir una fractura a tenir-ne de 28 a 30, tots adaptats a la forma de l'os, que ens permeten fer tractaments personalitzats mitjançant la subjecció. Per tant, fem menys incisió i provoquem menys inflamació. A més, estan fabricats amb materials biocompatibles, amb un aliatge de titani i enadi.

El futur és facilitar la regeneració de l'os fracturat amb cèl·lules del pacient?

És un tipus de tractament que tenim molt a prop, tot i que de moment és massa car perquè l'assumeixi la xarxa de centres públics. Consisteix en extreure cèl·lules de la cresta il·líaca, de la pelvis, cultivar-les i implantar-les a la fractura per tal que el teu propi cos es regeneri. Aquesta tècnica elimina el factor rebuig i afavoreix una curació més ràpida, eficient i satisfactòria.