La Guàrdia Civil va detenir a Madrid Andreu Subies, actual vicepresident de la Federació Espanyola de Futbol i antic president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), en una peça separada del cas Villar. En aquesta mateixa operació, la Guàrdia Civil va escorcollar la seu de la FCF. A més de Subies, també està detingut José Contreras, exdirectiu de la FCF. Ambdós han passat la nit en dependències policials de Madrid i passaran a disposició judicial en les properes hores.

Segons va informar la cadena SER, la Guàrdia Civil imputa Andreu Subies pels delictes d'administració deslleial i corrupció en els negocis, pel presumpte desviament de diners de la Mutualitat de Futbolistes, i per la suposada inflació dels pressupostos de diverses obres de reforma de les seus de la FCF a Barcelona, Tarragona i Sabadell, sota el seu mandat. En aquest sentit, l'actual president, Joan Soteras, va sortir al pas amb l'afirmació que l'ens té tota la documentació en regla de les obres mencionades.

Una empresa de Contreras s'hauria encarregat de les reformes de les seus de la FCF, que haurien estat adjudicades sense concurs i haurien tingut un sobrecost significatiu, segons fonts de la investigació. Aquestes també estarien mirant d'establir si es van desviar diners procedents de la Mutualitat de Futbolistes de la Federació espanyola a la Federació Catalana, per beneficiar l'empresa de Contreras i al mateix Subies.

Comunicat de la FCF

La federació catalana va emetre un comunicat oficial per deixar constància de l'escorcoll a la seva seu per ordre del jutjat número 1 de l'Audiència Nacional de Barcelona. «La FCF ha donat tota mena de facilitats i tan bon punt s'hagi entregat tota la informació es reprendrà l'activitat federativa de manera habitual», indicava.

L'estiu del 2017, la Guàrdia Civil va detenir el president de la federació espanyola, Ángel María Villar, un fill seu, el vicepresident econòmic i també el president i el secretari de la Federació de Tenerife. Villar va ser suspès de les seves funcions, després de ser detingut el 20 de juliol del 2017 com a imputat en l'operació anomenada Soule per apropiació indeguda, corrupció entre particulars i falsedat documental. Després d'ingressar a la presó, en va sortir en pagar una fiança de 300.000 euros.