Sense escarafalls, amb la passió i la perseverança que el caracteritzen, Adrià Parera ha iniciat, enguany, la seva tercera temporada com a jugador d'un equip de la tercera categoria estatal, la Segona B. El polivalent defensa de Castellbell i el Vilar, de 24 anys, pretén afermar el seu prestigi futbolístic a Conca i exhibir prou qualitat i maduresa per figurar a l'agenda de futur dels equips de Segona A.

Els dos últims cursos esportius, el de Castellbell i el Vilar ja va destacar al Club de Futbol Badalona. La temporada 2016-17 va jugar 19 dels 38 partits de lliga amb el conjunt escapulat, que va assolir el cinquè lloc final i va estar a prop de classificar-se per disputar les eliminatòries d'ascens.

El curs passat aquesta xifra es va incrementar fins als 21. «Era titular indiscutible per a Manolo González, tècnic del Badalona, però el gener vaig tenir la primera lesió de consideració com a futbolista: un trencament fibril·lar de 14 cm als isquiotibials. Vaig estar tres mesos i mig sense poder jugar», detalla el castellvilarenc.

Dues trajectòries interrompudes

Aquesta circumstància no va fer minvar la confiança del tècnic gallec en les seves potencialitats, però «van entrar nous accionistes al club i van decidir prescindir de González». A mi, em van comunicar per WhatsApp que no comptaven amb els meus serveis», denuncia.

No era la primera vegada que la substitució dels rectors d'una entitat afectava el seu futur futbolístic. Després de signar tres brillants temporades al filial del Centre d'Esports Sabadell, que van incloure l'ascens a Tercera Divisió, una meritòria permanència i un brillant tercer exercici en què els arlequinats van assolir el sisè lloc final, Adrià Parera va veure barrat el seu accés al primer equip vallesà, tot i tenir rubricat un contracte per jugar-hi dues temporades. «Es va produir un canvi d'accionistes. Els nous dirigents van refer tota l'estructura esportiva del club i van fer fora Miguel Álvarez, l'entrenador del primer equip», exposa. «Tot i l'absència d'Álvarez, vaig iniciar la pretemporada amb la plantilla de Segona B. Fins i tot vaig jugar l'amistós contra el Bristol Rovers», continua Parera.

La temporada 2015-16 el defensa bagenc ja havia debutat amb el primer equip vallesà tant a la Copa Catalunya, a Reus, com a Segona B, altra vegada contra els del Baix Camp. «Inesperadament, vaig rebre una trucada del nou director esportiu, Toni Hernández. El club em volia cedir a un altre equip català de la mateixa categoria, el Badalona. No ho entenia i em vaig negar a acceptar-la, però en assabentar-me que l'altre lateral dret de l'equip havia de jugar 30 partits per contracte, vaig decidir respondre a la confiança de Manolo González», emfatitza.

L'estiu del 2017, Adrià Parera i el Sabadell es van desvincular i el bagenc va jugar amb el Badalona com a jugador escapulat de ple dret. «Adaptar-me al ritme i a la competitivitat de Segona B em va costar, inicialment, però vaig aconseguir obtenir la titularitat i jugar amb veterans de prestigi com el porter José Miguel Morales o els centrals Miquel Robusté i Ismael Moyano», certifica.

Donar-se a conèixer a Conca

Confirmat el final de la seva etapa escapulada, Adrià Parera va decidir «fer un canvi de rumb, cercar un club fora de Catalunya». Va haver de ser pacient fins a rebre la proposta adequada. Per fi, el dimecres 1 d'agost va segellar la seva vinculació amb la Unión Balonpédica Conquense, equip que debuta, aquest curs, a Segona B. «El de Conca és un club humil, d'ambient familiar, però amb un plantejament de futur ambiciós», assenyala. «Això sí, la ciutat ha après dels errors comesos a l'època del CD Conquense. Ara es vol fer les coses molt ben fetes. Per exemple, només prometen les quantitats econòmiques que poden assumir». Lògicament, l'objectiu de l'equip, enguany, és «consolidar-se a la categoria» i el del bagenc «accentuar la meva progressió futbolística. Si continuo jugant al nivell actual, puc fer-me un lloc a Segona A», sense renunciar «a jugar a Primera Divisió, encara que sigui als 30 anys. Però només fitxaria per un equip de Primera per jugar, no per figurar. És una situació que mai forçaré», sentencia.

Els primers dos mesos d'Adrià Parera a Conca han permès certificar la seva presència ininterrompuda a l'onze titular del tècnic Luis Ayllón. El de Castellbell i el Vilar ha estat titular en nou dels deu partits de lliga disputats. Diumenge passat, no va poder enfrontar-se a l'Ebro de Manolo González per sanció. Inicialment va actuar com a central; després, durant quatre partits va ocupar el lateral dret i, contra l'Espanyol B, el 21 d'octubre, va resituar-se com a central. El Conquense, després d'un excel·lent inici de competició, ocupa la setzena posició al grup 3r de Segona B, amb 10 punts i dos partits guanyats.

Adrià Parera descriu Conca com «una ciutat tranquil·la i barata on, per exemple, aparcar només costa 0,75 cèntims d'euro l'hora». Confessa que encara no ha fet gaires amistats fora de l'equip, però sí que ha descobert el morteruelo, un guisat típic de Conca elaborat amb fetge de porc, espècies i pa ratllat.