Manresa és una ciutat amb una variada activitat esportiva. Entre la gran diversitat d'esports que es practiquen a la capital del Bages, n'hi ha un que encara no s'ha consolidat: el tir amb arc. Aquesta disciplina esportiva té una gran tradició a Santpedor, amb el Club Arc Set i l'Arc Zen, i encara més a Olesa, amb el Tir Arc Olesa. Malgrat tot, la capital bagenca també està a punt d'incloure un esport més a la seva cartera, de fet, ja ho ha començat a fer.

Aquest darrer cap de setmana, el Tir amb Arc Manresa, una entitat que va néixer el setembre de l'any passat, va participar per primera vegada en competició oficial en la primera jornada de la lliga de sala celebrada a Canovelles. L'entitat manresana es va desplaçar amb quatre arquers a Canovelles. Un debut que els manresans no oblidaran fàcilment i és que els quatre arquers van aconseguir pujar al podi en les seves respectives categories.

Cal destacar els dos benjamins del club que, tot i els nervis, van demostrar tenir un gran talent amb els seus arcs recorbats. Així, Jana Frutos, amb 268 punts, va ser segona i Jordi Figuera, amb 254, primer. Antonio Expósito, en longbow i amb 162 punts, es va situar en segona posició i Elisabet Expósito, en arc nu i amb 226 punts, va ser tercera.

Buscant un terreny

Des de la seva constitució, l'entitat presidida per Xavier Frutos està lluitant per aconseguir un terreny a Manresa, a l'aire lliure, per poder convertir-lo en el seu lloc habitual d'entrenament. Actualment, els manresans s'entrenen al gimnàs de l'escola Llissach de Santpedor. «Fa més d'un any que lluitem per aconseguir el nostre propi terreny per fer les nostres activitats. Properament presentarem una petició a l'Ajuntament i esperem que doni els seus fruits», explicava Frutos.

El club manresà, format per més de 30 socis, també imparteix classes extraescolars a la mateixa l'escola Llissach, dos dies a la setmana. «De moment tenim un grup de 13-14 nens. És important crear afició per aquest esport. A Santpedor n'hi ha, volem que a Manresa també», assegurava Frutos. A banda de les extraescolars, el club també imparteix classes de tir amb arc en diferents centres escolars de la comarca.