Boca Juniors va empatar aquest dimecres com a visitant davant el Palmeiras brasiler (2-2) i es va classificar per a la final de la Copa Libertadores, on s'enfrontarà al seu etern rival, River Plate en la primera final argentina de la història del torneig.

Per Boca serà l'onzena final de la seva història i anirà a la recerca del seu setè trofeu, després de aconseguir-lo el 1977, 1978, 2000, 2001, 2003 i 2007.

Tot i que l'equip local va buscar revertir la derrota per 0-2 a Buenos Aires, els 'xeneizes' no van resignar al seu joc ofensiu i van plantejar un partit d'anada i tornada. Ramon Abila va avançar a Boca als 17 minuts, després d'un bon centre del colombià Sebastian Villa des de la dreta.

Palmeiras va descomptar en el minut 52 a través de Luan i va revertir el marcador als 59 minuts gràcies a un penal executat pel paraguaià Gustavo Gómez. No obstant això, Boca va anotar el 2-2 al minut 69 amb una rematada de Darío Benedetto des de fora de l'àrea gran.

"Complim l'objectiu que teníem, que era arribar a la final, i estem molt contents. Som merescuts finalistes", va dir Gustavo Barros Schelotto, que va estar al capdavant de l'equip per la suspensió del seu germà Guillermo.

Les dates previstes per a les finals són 7 i 28 de novembre, tot i que la Conmebol avalua modificar-les a causa de la cimera del G-20 que es realitzarà a Buenos Aires.