Un any més, i en fa 70, arriba la Diada Montserratina, una de les darreres cites del cicloturisme català. Aquesta tradicional festa organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) se celebrarà diumenge amb la pujada de milers de ciclistes a la muntanya de Montserrat per donar gràcies a la Mare de Déu a l'hora de tancar una nova temporada.

Com en les darreres edicions, hi haurà la participació de diferents entitats de casa nostra, en especial de l'EC Manresà i de la PC Bonavista, amb una presència més elevada de corredors. Per participar a la Diada Montserratina no cal inscriure-s'hi prèviament. Només cal pujar a l'abadia per qualsevol dels vessants, per Monistrol de Montserrat, per can Maçana, per Sant Cristòfol o pels camins de terra per als que vagin en BTT. En aquest sentit, el carril de pujada de la carretera BP-1121 tindrà la circulació restringida des de Monistrol fins a l'entrada a l'aparcament, des de les 8 a 1/4 de 10 del matí.

Ja al mirador dels Apòstols, i a partir de les 9 del matí, els participants a la Diada Montserratina podran recollir el pin commemoratiu (caldrà recollir el tiquet abans de la barrera del pàrquing) i la tradicional cinta per a tots els clubs assistents que estiguin afiliats a la FCC. Aproximadament a 3/4 de 10 del matí hi haurà la tradicional benedicció del pare rector, Joan Maria Mayol.

Per a la tornada, els ciclistes han de recordar que la circulació estarà restablerta amb normalitat.