El Manchester City i el París Saint-Germain haurien estat ajudats per Gianni Infantino, actual president de la FIFA, per trencar el joc net financer amb fitxatges multimilionaris quan aquest exercia com a màxim responsable del futbol europeu, segons desvelava ahir el portal Football Leaks a través del diari alemany Der Spiegel.

El rotatiu revelava en la seva edició digital que Infantino va incomplir repetidament la normativa financera per tal que el París Saint-Germain i el Manchester City poguessin seguir comprant jugadors per damunt del seu sostre de despesa, conscient que tots dos clubs estan «controlats descaradament per governs autoritaris d'estats del Golf», segons va dir la publicació.

Segons el diari alemany, «els registres de la recopilació de dades de Football Leaks demostren en diversos milers de pàgines com el Manchester City i el París Saint-Germain van trencar sistemàticament les regles del joc durant diversos anys».

Aquestes informacions també deixen en evidència com Infantino, en la seva funció anterior a l'actual de president de la UEFA, va esquivar la normativa per evitar sancionar-los després d'haver mantingut «reunions en secret» amb els propietaris dels clubs.