La selecció absoluta femenina d'hoquei patins, amb la igualadina Maria Díez a les seves files, es va proclamar campiona d'Europa per sisena vegada en la seva història, després de vèncer a Portugal (2-4) en el minut i 45 segons restants del duel que es va suspendre el dia 13 d'octubre pasat pel pas de l'huracà Leslie. És el cinquè títol continental consecutiu.

Cal recordar que, amb aquest triomf, Díez tanca un any per emmarcar en el qual ha aconseguit, a banda de l'europeu, la primera Copa d'Europa de la seva carrera.

L'equip de Ricardo Ares, després de completar ahir el breu període de temps restant, va fer un Campionat d'Europa espectacular, va aconseguir el ple de victòries i va acabar el torneig amb uns números molt destacats.

El duel final, que va arrencar el 13 d'octubre, va veure com Portugal s'avançava en el marcador amb el gol de Marlene Sousa. La reacció espanyola no va trigar i es va transformar en dos gols, de Marta González i Berta Busquets, per donar la volta al marcador.

Renata Balonas va tornar l'equilibri a l'electrònic però Sara González, a tres minuts del final, va avançar de nou Espanya i va deixar aquest 2-3 al marcador quan faltaven 105 segons per al final. Ahir, Anna Casarramona va marcar, de falta directa, el gol que tancava el partit i permetia a les noies d'Ares aixecar el títol.

Amb el triomf de la selecció absoluta femenina, la Reial Federació Espanyola de Patinatge tanca una temporada perfecta, ja que ha aconseguit els quatre campionats d'Europa de seleccions, després de les victòries del combinat sub-17, el sub-20, l'absolut femení i l'absolut masculí.