La cursa atlètica del Pont de Vilomara-Memorial Alcalde Evaristo arriba per tretzena edició a la seva cita amb el primer cap de setmana de novembre. Avui, a partir de les 10 del matí, es posarà en marxa la cursa A, la de prebenjamins i benjamins, i un quart d'hora més tard serà el torn de la B, amb les categories aleví, cadet i juvenil. La prova gran, la dels deu quilòmetres, no es disputarà fins a les onze del matí, i es preveu que, per als primers classificats, duri poc més de mitja hora.

Els organitzadors esperen arribar al mig miler de participants, entre els 400 que poden competir a la prova de deu quilòmetres, la d'elit, i el centenar de nois i noies que es pensa que participaran en els dos recorreguts més curts. Cada euro de cada inscripció anirà destinat a finançar la construcció d'un hospital al Camerun. La prova se celebra des del 5 de novembre del 2006, amb sortida i arribada a la plaça de l'Ajuntament. A continuació, s'encamina, durant els primers quilòmetres, per la zona urbana i creua el primer dels ponts del municipi, el Pont Nou. Pocs metres després hi ha el Pont Gòtic, un autèntic emblema del Pont de Vilomara, i, a partir d'aleshores, com si d'un ral·li mixt es tractés, cal afrontar el canvi de superfície, amb les dificultats que això comporta.

L'inici de la pista forestal voreja el riu Llobregat fins a les zones del pas de Roviralta, el tram de més intensitat i desnivell. És l'inici, a més, del descens cap al tercer dels ponts, el de Rocafort. Una vegada creuat, es torna cap als carrers del nucli urbà fins a la línia d'arribada. Es tracta d'un recorregut molt atractiu, que, tot i que ja s'hagi fet algunes vegades, no deixa de sorprendre. A més, cada any és diferent, segons les condicions meteorològiques. Per avui s'espera que faci sol, però caldrà veure com ha quedat el terreny després de les importants pluges que hi ha hagut aquesta setmana.