Santa Coloma de Farners, com mana la tradició, ha obert la temporada de cros amb la disputa de la primera prova del Gran Premi Català de la FCA, i amb destacada participació d'atletes de l'Avinent CA Manresa (CAM), del CA Igualada Petromiralles (CAI) i del JAB Berga. L'organització de les proves va anar a càrrec de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, del Consell Esportiu de la Selva i del CA Lloret/la Selva

Així, el corredor promesa del CAI Abdessamad Oukhelfen es va imposar en la categoria absoluta (8.820 metres) davant de l'internacional Jonathan Romeo (CA Lloret/la Selva). Un altre podi anoienc va ser per a Carla Bisbal, segona cadet (sub-16). Posicions destacades per a Abdelhakim Hamid, quart promesa (sub-23), i Marina Suria, cinquena júnior (sub-20). També Anna Quero, 9a cadet (sub-16); el debutant Josep M. Cuervo, 7è cadet (sub-16) i Jan Solà, 29è; també es va estrenar Paula Cambero, 8a infantil (sub-14); Roger Súria, 12è juvenil (sub-18) i Riduan Boulbayem, 17è, Gerard Farré, 28è, Cesc Lacueva, 30è, i Jan Bisbal, 42è; Berta López, 15a juvenil (sub-18), Carla Alemany, 21a, Júlia Solé, 22a i Marcel·la Solé, 23a; i Sergi Santamaria, 24è júnior (sub-20).

Del CAM, triomf de Sergi Vergés en la cursa per a màsters i terceres posicions per a Miqui Riera entre els juvenils (sub-18) i Roger Vergés entre els alevins (sub-12). En la cursa dels juvenils, Jan Bayona va ser 9è i Marc Fernández 11è. També van sobresortir Carlota Soler, 5a juvenil (sub-18), i Bethelhem Manzano, 9a a la mateixa cursa. Oriol Vergés va ser 10è entre els cadets (sub-16) i Olívia López, 11a entre les alevins (sub-12).

Del JAB, en màsters, cinquena plaça per a Lídia Pons, i en la cursa sènior femenina, vuitena posició per a Anna Garcia.