09 de novembre de 2018
09.11.2018
BTT/EXCURSIONISME

La Marxa Berga-Santpedor té compromís amb la natura

L'organització de la marxa esportiva subministrarà als participants 1.000 gots per reduir les deixalles en els avituallaments

08.11.2018 | 23:53

La Berga-Santpedodició del recorrer és molt més que una marxa esportiva i se celebra aquest proper diumenge, 11 de novembre. La 34 egut de 53 quilòmetres a peu i 59 quilòmetres en bicicleta que uneix Berga i Santpedor és enguany una proposta de lleure i esport que vol, a més, conscienciar tothom de la necessitat de reduir les deixalles en les activitats a l'aire lliure.

Per aquest motiu els organitzadors, el Centre Excursionista 2x2 Santpedor, han adquirit un miler de gots de silicona reutilitzables que repartiran entre els participants. Els gots de plàstic passaran a la història i s'evitarà la imatge de gots llançats a la vora del recorregut o en les zones d'avituallament.

Segons el president del Centre Excursionista 2x2, Antoni Puiggròs, «estimem allò que fem i també estimem el nostre territori. Pensar a no incrementar les deixalles i que a partir de l'11 de novembre la gent que fa la Berga-Santpedor vagi a les curses amb el seu got és un objectiu possible que esperem que compartiu. Piquem l'ullet a les iniciatives que volen aconseguir un món millor». L'entitat ja fa dies que ha instal·lat set bicicletes i set parells de calçat esportiu a zones estratègiques de Santpedor: entrades i places, de manera que els veïns recordin que la Berga-Santpedor és a tocar.

La Berga-Santpedor té dos recor-reguts; el de BTT (59 km) i el que es fa a peu (53 km). Tot el recorregut, que s'iniciarà des del pavelló de Berga, està senyalitzat mitjançant marques de color groc i vermell. L'hora de sortida va en funció de la modalitat escollida. Els caminants poden sortir entre les 7.00 i les 7.30 h, mentre que els que la facin en BTT poden sortir des de les 7.30 fins a les 8.30 h.

Aquest cap de setmana passat els organitzadors ja van cobrir el recorregut de 59 quilòmetres per resoldre els problemes que hi havia en alguns trams amb esllavissades que feien difícil poder completar la marxa en bicicleta. Dimecres van tornar a repetir aquest procés davant les pluges d'aquests dies i demà es marcarà el recorregut. Precisament, i com és habitual, els nens de les escoles de Santpedor han participat decorant les marques d'aquesta marxa popular. Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu fer participar tothom en una de les activitats més rellevants que el Centre Excursionista organitza al cap de l'any. Tot i que hi ha molta gent que ha agafat aquesta marxa com una cursa competitiva, l'organització insisteix que es tracta d'una marxa participativa on cadascú competeix amb ell mateix.

El recorregut transcorre principalment per pistes i camins entre masies, petits nuclis de població amb vestigis històrics del romànic i rutes emprades pels antics guer-rillers antifranquistes o maquis (GR-179).

Pel que fa al recorregut en BTT, aquest passarà per set punts de control, en els quals es farà avituallament en sis d'ells. El primer, a 661m de la sortida, serà un simple punt de control. El primer avituallament serà a Casserres, a 17 quilòmetres de la sortida, en el qual s'entregarà un entrepà de botifar-ra, cafè, vi, sucs de fruita i aigua als participants. El segon avituallament serà al quilòmetre 30, a l'altura del municipi de Viver. El tercer serà deu quilòmetres més endavant, a Sant Cugat del Racó. Els tres darrers tindran lloc a les Vilaredes (44 km), Castellnou de Bages (51 km) i a l'arribada al municipi de Santpedor (58 km).

En el recorregut a peu, els punts d'avituallament seran els mateixos, però en distàncies més curtes. Així com amb BTT, els caminants tindran avituallament en sis dels set punts, ja que el primer estarà situat a 661 metres de la sortida i servirà com a punt de control per als participants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.


L'últim El més llegit