Acte de reconeixement al món de l'esport de Sant Joan de Vilatorrada. Amb aquest esperit, la regidoria d'esports de l'ajuntament santjoanenc, comandada per Edu Mata, organitza un any més (és la sisena edició des que es va recuperar la festa) de la Nit de l'Esportista. Enguany, tindrà lloc el proper divendres 16 de novembre a la sala de cultura de Cal Gallifa a partir de 2/4 de 9 del vespre.

El jurat d'aquesta celebració, presidit per l'alcalde Gil Ariso i pel propi regidor Edu Mata, ha donat a conèixer els nominats que opten als diversos premis que seran entregats per reconèixer els mèrits esportius de persones i entitats del municipi. Les categories establertes són les de millor esportista absolut, màster (+40), escolar (sub-12), promesa (sub-18), a la millor trajectòria (Premi Roman Montañez), millor entrenador/a, millor equip sènior, millor equip de base, menció especial (Premi VEC i Amics Ciclistes de Sant Joan, col·laboradors en l'edició d'aquest any de la Nit de l'Esportista) i menció a la superació.

Pel que fa al premi 'gran', l'absolut, els candidats sóin Judit Torrebadella (Room 5 crossfit), setena en el campionat d'Espanya d'halterofília en menys de 63 kg; el futbolista Albert Criado (FC Joanenc), que va ser el segon màxim golejador al grup 5 de Tercera Catalana la temporada passada en un equip que va assolir l'ascens a Segona Catalana; l'atleta Meritxell Soler (Avinent CA Manresa), subcampionat de Catalunya de 5.000 i de 3.000 (pista coberta) i novena classificada a l'estatal de 5.000; David Frias (VEC) especialista en curses de muntanya amb primeres posicions a nivell comarcal i regional; Iolanda Pereira (VEC), corredora de BTT amb diversos podis catalans en la categoria màster-30; Noèlia Higueras (Futsal At. Vilatorrada), jugadora més destacada de l'equip de futbol sala que va assolir l'ascens a Primera Catalana femenina la temporada passada; i Edgar Marcos, que pertany a la Federació Polonesa de balls esportius, setè al campionat del món en llatins a Ostrava (Txèquia), fent parella amb la polonesa Alina Nowak i la mateixa posició en el campionat d'Europa també de llatins a Decebren (Hongria).

Cinc candidats promesa

Com a promeses hi ha els atletes Adrian Sedano i Èric Molina, ambdós de l'Avinent Manresa, el futbolista Àlex Garcia, que ha fitxat el Reial Madrid del Gimnàstic, i els jugadors de futbol sala Marc Zamora i Hugo Giráldez del Futsal At. Vilatorrada. Com a millor equip sènior, el FC Joanenc de futbol pel seu ascens a Segona Catalana, el CB Vilatorrada amb la formació masculina que ha retornat a Primera Catalana i la femenina, a Segona Catalana, i el sènior femení del Futsal At. Vilatorrada que ha pujat a Primera Catalana.