Les obres que han de dotar de gespa artificial el nou camp de la Pirinaica, al barri de la Mion de Manresa, són més a prop de començar. L'Ajuntament de Manresa va informar ahir que ha adjudicat el contracte per al subministrament d'aquesta gespa i dels elements auxiliars del camp de futbol, després que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic desestimés el recurs presentat per l'empresa Mondo Ibérica SA, que havia aturat tot el procediment.

Segons va informar Regió7 el setembre passat, aquesta empresa havia presentat una instància administrativa en què al·legava que les condicions de la licitació de l'obra afavorien una determinada marca comercial. La firma demandant havia intentat establir una relació entre la marca comercial i una persona vinculada a l'empresa que havia redactat el projecte tècnic que havia utilitzat l'Ajuntament. Mentre no es resolgués aquesta suposada relació de favoritisme, no es podia tirar endavant tot el procés.

L'Ajuntament ha explicat ara que, un cop desestimat aquest recurs, la contractació segueix el seu camí i la junta de govern local de dimarts va aprovar l'adjudicació del contracte a una empresa subministradora.

Dues fases d'obres

Les obres del camp de futbol del barri de Mion-Puigberenguer, on juga la Pirinaica, es divideixen en dues contractacions. La primera fa referència a la remodelació i preparació del camp i està valorada en 163.090,81 euros. L'Ajuntament ja ha adjudicat aquestes obres a l'empresa Trade SL i podrien començar tal com estaven previstes. El recurs, però, va aturar les obres de la segona fase, la de la gespa i els elements auxiliars, que té un import de 220.846,88 euros.

És previst de fer aquestes dues actuacions de manera encadenada, quan acabi una començarà l'altra. Per això, perquè no es podien fer les obres de la segona part, no s'havia pogut començar la primera. La regidoria d'Esports va fer reunions setmanes enrere amb les parts implicades, bàsicament les persones relacionades amb la Pirinaica, per tal d'informar-les de com anava tot el procediment.