El pavelló Font de Sant Lluís de València, popularment conegut com La Fonteta, serà l'escenari del duel entre València Basket i Baxi Manresa, dos que arriben amb estats anímics oposats. D'una banda, els manresans afronten el partit amb la tranquil·litat que els dona haver aconseguit un balanç de 4 victòries i 3 derrotes; dit d'una altra manera, un dels millors inicis de lliga dels últims anys del club bagenc. Tot i això, els homes de Peñarroya visiten una pista en la qual no han aconseguit guanyar des de fa deu anys.

L'equip valencià, per contra, suma dues ensopegades seguides, la primera diumenge passat contra el Baskonia, acompanyat d'una mala imatge, i la segona dimarts a la pista de l'ASVEL Villeurbanne a l'Eurocup, en què va causar una impressió més bona.

Els manresans viatgen sense pressió, però això no impedeix que no vulguin confiar-se del seu bon moment ni de la complicada situació del rival. En aquest sentit, l'entrenador del Baxi Manresa, Joan Peñarroya, ja avisa que tot i que quatre derrotes representa «una situació incòmoda» per a un equip com València, els de Jaume Ponsarnau «són molt favorits». «No podem pensar que València està en una mala situació, perquè és un equipàs, amb jugadors molt importants, molt experts i el normal és que facin un bon partit», opina l'egarenc.

Peñarroya creu que cal tenir en compte els equips amb els quals ha perdut València Basket. «És un rival que a casa competeix molt bé i és molt difícil aconseguir res positiu allà si no som capaços de fer molt bé les coses», explica.

Davant d'això el tècnic del conjunt manresà demana: «Ser nosaltres mateixos, intentar estar sòlids al darrere, ser sòlids al nostre rebot ofensiu i, a partir d'aquí, ser un equip que ataca ràpidament i es vol passar la pilota».

Per afrontar aquest partit, el tècnic egarenc podrà disposar de bona part de la plantilla, amb les úniques absències de Lukovic i Paco del Águila, que segueixen recuperant-se de les seves respectives lesions.

El santpedorenc, exjugador del club manresà no estarà disponible pel partit d'avui, així com tampoc ho estarà per part del conjunt taronja, ni Antoine Diot ni Joan Sastre.

En la prèvia del matx, Jaume Ponsarnau va assegurar que «sóc entrenador del València Basket i quan ho assumeixes saps que en un amistós t'estàs jugant ser o no l'entrenador i demà serà igual. Els resultats no han acompanyat. Ni juguem com volem, ni defensem com volem, però estem en ple procés de creixement, en període de construcció», apuntava.