«Els últims anys, la xifra de participants s'ha estabilitzat sobre els 1.200», explicava el president del Centre Excursionista 2x2, Antoni Puiggròs. Així, si no hi ha canvis d'última hora, la 34a edició de la Berga-Santpedor gaudirà de l'assistència de 1.200 participants.

Lluny queda, però, els 1.700 inscrits que es van aconseguir fa uns sis o set anys, xifra de participació històrica a la prova. «Fa uns quants anys hi va haver una pujada molt gran de participants. La veritat és que cada vegada és més difícil mantenir-te en xifres elevades de participació, perquè hi ha molta competència. En un cap de setmana poden haver-hi 50 esdeveniments del mateix tipus arreu del territori», explicava Puiggròs.

D'altra banda, una de les novetats de la cursa, a banda de la iniciativa ecològica, era el servei de transport que oferia l'empresa externa a l'organització, Enjoy Pyrinees, que transportava les bicicletes de Santpedor a Berga en furgoneta per 15?. «L'empresa demanava un mínim de 35 reserves i no s'ha arribat a la xifra, per tant, s'ha cancel·lat el servei». El transport amb autobús fins a Berga sí que es manté i el preu del viatge és de 8 euros.