El ple de l'Ajuntament de Cardona ha aprovat aquesta setmana, per unanimitat dels tres partits presents al consistori, Esquerra, PDeCAT i PSC, atorgar la medalla de la vila al mèrit esportiu al patinador Pere Marsinyach, després d'haver quedat campió d'Europa a final d'agost en el campionat que va tenir lloc a les illes Açores i subcampió del món unes setmanes més tard a França.

Amb aquesta concessió, l'Ajuntament vol reconèixer «la seva meritòria trajectòria esportiva i els nombrosos èxits en l'àmbit del patinatge artístic». També vol destacar la contribució del patinador bagenc «a la projecció del Club de Patinatge Foment Cardoní i a la projecció de Cardona al món». Aquesta és la màxima distinció prevista en el reglament d'honors i distincions de la vila de Cardona en l'àmbit esportiu i l'acte d'entrega es farà pròximament, segurament al mateix consistori.

Reconeixements constants

La història de reconeixements de Cardona cap a Pere Marsinyach ha estat constant d'ençà que el patinador va començar a guanyar títols, tant a escala nacional com internacional, fins a convertir-se en el millor especialista individual de l'Estat i un dels millors del món. Marsinyach, a més, no s'ha mogut mai del seu club, el Foment Cardoní, sota la preparació de Joan Jané i de Carme Sanjosé. En aquest sentit, ja es comencen a veure fruits d'aquesta influència, com els èxits que el jove patinador del club Biel Jané està obtenint en categories menors.

Marsinyach ja va ser rebut a l'ajuntament cardoní el 22 d'octubre passat, moment en el qual l'alcalde de la vila, Ferran Estruch, ja va anunciar la firma d'un decret per atorgar-li la medalla al mèrit esportiu. En l'acte, el mateix esportista va agrair el suport que ha rebut sempre dels seus covilatans, a qui espera seguir brindant èxits en el futur.