Un fatídic segon quart del Baxi Manresa, amb moltes pilotes perdudes (13 en el total del partit i 7 en aquest segon parcial), va penalitzar els homes de Joan Peñarroya, els quals es van veure obligats a remuntar i anar a remolc durant tot el partit. En els minuts finals, l'equip manresà va arribar amb opcions, i va aconseguir posar-se a sis punts quan quedaven tres minuts, però novament el domini en el rebot ofensiu dels taronja va ser decisiu. Dubljevic, amb 21 punts i 33 de valoració, va ser un malson per als manresans.

El Baxi va demostrar d'entrada una gran actitud defensiva, en un primer quart en què va predominar l'intercanvi de cistelles. Els valencians centraven els seus atacs en el joc interior, buscaven un possible avantatge de Dubljevic contra Lalanne. En un principi, l'haitià va frenar molt bé les envestides del pivot montenegrí. En atac, els manresans no trobaven dificultats per anotar.

El conjunt taronja insistia en les situacions dels pivots en el pal baix, també amb Mike Tobey, qui buscava constantment les pessigolles a Jordan Sakho. El primer quart avançava i l'intercanvi de cistelles es mantenia, així com la bona defensa bagenca. Tres tirs lliures anotats de Ryan Toolson i un triple de Gintvainis suposaven el primer miniparcial favorable al Baxi (+ 5), encara que Tobey, en la jugada següent, reduïa la distancia amb un 2+1.

En la prèvia del matx, Peñarroya ja apuntava que una de les claus seria controlar el rebot defensiu i el seu equip ho va aconseguir en aquest primer quart. Un primer parcial que va finalitzar amb l'avantatge manresà de dos punts per sobre els taronja.

El segon quart començava de la millor manera per als bagencs, amb un triple d'Álvaro Muñoz. Tot i això, dues pèrdues consecutives permetien als locals capgirar el marcador. Els taronja van aconseguir un parcial de 7-0 en aquest inici de segon parcial, frenat amb dues cistelles en suspensió de Gintvainis i Doellman. Malgrat tot, els bagencs seguien sense cuidar bé la pilota i acumulaven moltes pilotes perdudes (10 en total a la primera meitat). Això permetia als valencians un parcial de 6-0 pel qual Peñarroya aturava el partit.

Semblava que el Baxi sortia bé del temps mort amb una cistella d'Álvaro Muñoz, però novament les pèrdues de pilota el penalitzaven i permetien els locals aconseguir una màxima de més setze punts amb un parcial d'11-0. Els manresans havien perdut sensacions i sobretot la confiança en atac.

El València Basket seguia incrementant el parcial gràcies, en bona part, a un inspirat Dubljevic (10 punts i 20 de valoració a la primera part), qui va ser un autèntic malson a la pintura per als del Nou Congost. Per si això fos poc, una pilota escombrada de la cistella per Sakho va ser finalment concedida als locals, després de revisar l'acció i això va acabar d'encendre Joan Peñarroya. L'egarenc va ser penalitzat amb una tècnica en un mal moment per al seu equip. Un 2+1 de Toolson i un triple de Gintvainis va mig arreglar la situació, però el Baxi estava molt lluny del nivell que havia mostrat al primer quart.

Símptomes de millora

La dinàmica del partit es va mantenir en l'inici del tercer quart. El València arrancava amb un parcial de 8-0 que obligava Peñarroya a aturar el partit de nou. A la sortida del temps mort, Doellman va trencar el parcial amb un triple. L'equip començava a donar mostres de millora, especialment en defensa.

Peñarroya va ser capaç de reactivar l'equip després del temps mort, entre d'altres, a un Renfroe que va aconseguir set punts consecutius. Això, afegit a un triple de Lundberg feia que el Baxi reduís la diferència als 13 punts i obligava Ponsarnau a demanar minut.

L'equip del Nou Congost havia millorat, això era evident. Tot i això, els valencians seguien aprofitant les segones opcions per fer mal. De fet, en el tercer quart, els locals duien vuit rebots ofensius per només un del Baxi.

Els bagencs seguien reduint el parcial, aquesta vegada es posaven a onze punts gràcies a un triple de Muñoz. San Emeterio tornava la diferència als tretze punts abans d'iniciar el darrer quart.

L'inici de l'últim quart, amb un triple de San Emeterio, no era simptomàtic del que passaria minuts després. Primer Álvaro Muñoz, que es confirmava com l'home més inspirat per als bagencs en el duel d'ahir, i després Gintavins, aconseguien posar l'equip a sis punts amb dos triples seguits. Aquesta situació obligava de nou Jaume Ponsarnau a demanar temps mort.

El València havia perdut l'encert i això donava vida al Baxi. A través de la defensa els homes de Peñarroya van tornar al partit. Un duel que, després del temps mort, va entrar en una fase de molt desencert per tots dos equips. Els locals perdonaven i els manresans no eren capaços d'aprofitar-ho.

El partit entrava en la fase final i aquí el València va tibar d'orgull. Will Thomas des del triple frenava la mala ratxa del seu equip. A més, una cistella de Dubljevic col·locava de nou els locals per sobre dels deu punts. El Baxi va pecar d'ansietat per voler remuntar i, ja ho diuen, les presses mai són bones conselleres. Així doncs, els manresans ho van intentar, però es van quedar amb la mel als llavis d'una gran remuntada. Els valencians van saber prémer l'accelerador en un moment clau del partit.